H Gresini παρουσίασε τα νέα της χρώματα για το 2024 (vid & pics)

Παρουσίαση Gresini Ducati

i

©Red Bull

H Gresini παρουσίασε τα νέα της χρώματα για το 2024 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:03 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 21.01.2024

Η Gresini Racing ανακοίνωσε τα νέα της χρώματα με τα οποία θα συμμετέχει στο MotoGP του 2024, έχοντας στο επίκεντρο τον Μαρκ Μάρκεθ.

Για πρώτη φορά από τότε που ent;axuhke στο MotoGP το 2013, ο Μαρκ Μάρκεθ έκανε ένα νέο ξεκίνημα που δεν ανήκει στον εργοστασιακό οργανισμό της Honda

Έχοντας δυσκολευτεί για μεγάλο μέρος της σεζόν του 2023 καθώς η Honda δεν είχε ανταγωνιστικότητα, ο Ισπανός επέλεξε να τερματίσει το συμβόλαιό του με την HRC ένα χρόνο νωρίτερα για να υπογράψει για την Gresini Ducati. 

©Red Bull

Είναι μια κίνηση που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα από τότε που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ η παρθενική του δοκιμή στη Βαλένθια τον Νοέμβριο τράβηξε την προσοχή πολλών.  

Ο Μάρκεθ τερμάτισε στις δοκιμές της Βαλένθια στη 4η θέση και μόλις 0,171 δευτερόλεπτα από την κορυφή, αλλά για συμβατικούς λόγους δεν του επετράπη να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

©Red Bull/ Άλεξ και Μαρκ Μάρκεθ

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία χειρουργική επέμβαση για ένα πρόβλημα  που είχε με την αντλία του βραχίονα που τον είχε ταλαιπωρήσει στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. 

Στην επίσημη παρουσίασή της στο Ριτσόνε της Ιταλίας, η Gresini αποκάλυψε τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί το 2024. Η ομάδα θα έχει μια παρόμοιο χρώμα με την περσινή.

©Red Bull/ Μαρκ Μάρκεθ

Από την 1η Ιανουαρίου, ο Μάρκεθ μπορούσε να μιλήσει δημόσια για τη μετάβασή του από τη Honda στην Ducati. Μιλώντας στο DAZN νωρίτερα αυτό το μήνα, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε πως προσαρμόστηκε γρηγορότερα από όσο περίμενε στην ιταλική ομάδα σε εκείνη την πρώτη δοκιμή. 

Σε μια άλλη συνέντευξη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα μέσα ενημέρωσης, παραμέρισε τα σχόλια που έκανε ο γενικός διευθυντής της Ducati, Τζίτζι Ντανίλα τον περασμένο Νοέμβριο - όταν είπε ότι η ιταλική εταιρία δεν ήθελε τον Ισπανό στις τάξεις της - σημειώνοντας ότι ποτέ δεν ένιωσε ότι ήταν έτσι. 

Μάλιστα αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Μαρκ θα αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με τον αδερφό του Άλεξ, αφού το 2020 έτρεχαν για λογαριασμό της Repsol Honda.