Μαρίνι: «Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα να πάω στην Honda»
i

©Photo by Steve Wobser/Getty Images

Μαρίνι: «Ήταν σαν να ήταν προδιαγεγραμμένο από την μοίρα να πάω στην Honda»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:33 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:44 - 08.01.2024

Τις πρώτες του δηλώσεις ως αναβάτης της Repsol Honda έκανε ο Λούκα Μαρίνι.

Ο Λούκα Μαρίνι ο οποίος πήρε την θέση του Μαρκ Μάρκεθ στην Repsol Honda, στο τεστ της Βαλένθια σημείωσε τον δέκατο χρόνο με την RC213V. Ο Ιταλός πέρασε αρκετές ώρες με τους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρείας καθώς η μετάβαση από την μοτοσυκλέτα της Ducati σε αυτήν της Honda έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. 

Ο Μαρίνι αποχωρεί από την ομάδα της VR46 και του ετεροθαλή αδερφού του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την εργοστασιακή ομάδα του HRC, πριν από 24 χρόνια. Με αυτήν ο Ιταλός θρύλος κατέκτησε τα πρώτα του πρωταθλήματα από τα επτά συνολικά που πήρε στην πορεία της καριέρας του.

Από την πλευρά του ο 26χρονος αναβάτης έρχεται με δύο βάθρα και δύο πολ ποζίσιονς στις τελευταίες σεζόν, καθώς και με τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 στη Moto2. Πλάι του θα βρει τον πρωταθλητή του 2020 στο MotoGP, Ζοάν Μιρ, ο οποίος παραμένει στην ομάδα, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το τέλος του έτους.

«Αυτό είναι κάτι απίστευτο σαν να ήταν μοίρα, δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί φορούσα αυτή τη δερμάτινη φόρμα της Repsol Honda (αναφερόμενος στις φωτογραφίες όπου ο ίδιος σε μικρή ηλικία ενώ οδηγεί pocket bike φορά αγωνιστική φόρμα της Repsol Honda), αλλά θυμάμαι ακόμα ότι ήμουν πολύ χαρούμενος που φορούσα αυτά τα χρώματα καθώς τα συγκεκριμένα ήταν ευρέως γνωστά στο MotoGP. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τα φοράω ξανά στους αγώνες», ανέφερε ο Μαρίνι στις πρώτες του δηλώσεις ως αναβάτης της Honda. 

©Red Bull/ Λούκα Μαρίνι

Και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι στα δεκατέσσερα μου είπα ότι θα γίνω επαγγελματίας αναβάτης, δοκίμασα και άλλα πράγματα αλλά αυτό ήταν που μου έδινε περισσότερες συγκινήσεις. Για να φτάσω στο MotoGP ξεκίνησα με τα pocket bikes, στη συνέχεια με το Honda NSF 100cc, ενώ αγωνίστηκα στην ευρωπαϊκή Moto3. Επειδή ψήλωσα αρκετά έπρεπε να ανέβω σε μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα και κάπως έτσι πήγα στη Moto2 και στη συνέχεια βήμα βήμα έφτασα στην μεγάλη κατηγορία. Ήταν ένα σοκ όταν ο Μάρκεθ ανακοίνωσε πως πάει στην Gresini, ενώ εγώ με τη σειρά μου υπέγραψα για δύο χρόνια με την Honda. 

Η ομάδα μου, ο μάνατζερ μου αλλά και εγώ, προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο να προσεγγίσουμε αυτό το νέο πρότζεκτ. Θέλουμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα και να επιστρέψουμε στην κορυφή και να κερδίσουμε αγώνες και τίτλους. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν πολύ καλές στιγμές. Υπέγραψα στην Honda γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην ιστορία. Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή τώρα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό το έργο και είμαι πεπεισμένος ότι αν βρούμε τη σωστή κατεύθυνση, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή».  

Τέλος ο Μαρίνι δήλωσε: «Θέλω να είμαι ανοιχτόμυαλος. Πρέπει να κατανοήσουμε την ταχύτητα και τις δυνατότητές μας και να βρούμε την ισορροπία μας. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να νικήσουμε τους άμεσους αντιπάλους μας, τους αναβάτες που αγωνίζονται με την ίδια μοτοσυκλέτα. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος από την πλευρά μου. 

Αλλά θέλω επίσης να κοιτάξω μπροστά και να προσπαθήσω να πάρω ένα βάθρο ή μια νίκη με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Η πρώτη επαφή με την ομάδα ήταν υπέροχη αλλά πέρασε πολύ γρήγορα. Θα έχουμε ακόμα πολύ χρόνο για να μιλήσουμε με όλα τα μέλη της ομάδας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι εκεί και είναι απλά ένα όνειρο να δουλεύεις μαζί τους αλλά και με τους Ιάπωνες. Έχω ένα πολύ καλό προαίσθημα. Μπορούμε να χτίσουμε καλές συνεργασίες».