Πρεμιέρα για την ομάδα του Ρόσι με νέα χρώματα, αναβάτες, αλλά και νέο χορηγό (vid & pics)

Πρεμιέρα για την ομάδα του Ρόσι με νέα χρώματα, αναβάτες, αλλά και νέο χορηγό (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:08 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:10 - 26.01.2024

Η ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι παρουσίασε νέα χρώματα, αναβάτες, αλλά και νέο χορηγό για το MotoGP του 2024.

Η σεζόν του 2024 θα είναι η τρίτη για την ομάδα της VR46 στο MotoGP, έχοντας κάνει το ντεμπούτο της το 2021 με τους Μάρκο Μπετζέκι και Λούκα Μαρίνι. 

Η δεύτερη σεζόν αποδείχθηκε μια χρονιά καθοριστική τόσο για την ομάδα όσο και για τον Μπετζέκι, οι οποίοι κέρδισαν τρία γκραν πρι καθώς ο τελευταίος τερμάτισε τρίτος στην κατάταξη των αναβατών. Ο Μπετζέκι παραμένει για το 2024 ως μέρος μιας αναθεωρημένης σύνθεσης που περιλαμβάνει τώρα τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο.

Έχοντας χάσει τη θέση του από τον Μαρκ Μάρκεθ στην Gresini Ducati για φέτος, ο νικητής του γκραν πρι του Κατάρ βρήκε καταφύγιο στην ομάδα του Βαλεντίνο Ρόσι, αντικαθιστώντας τον Μαρίνι αφού υπέγραψε με τη Honda διετές συμβόλαιο. 

Η ομάδα της VR46 έχει επίσης υποβληθεί σε αλλαγή επωνυμίας, με την κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδονησίας Pertamina να παίρνει τη σκυτάλη από τη Mooney ως συνεργάτης τίτλου με την μάρκα λιπαντικών Pertamina Enduro. 

Αυτό αντικατοπτρίζεται στο νέο κίτρινο, λευκό και κόκκινο χρώμα που τρέχει η ομάδα φέτος, το οποίο αποκαλύφθηκε την Τετάρτη (24/1) στην παρουσίασή της στην Ιταλία. 

©Red Bull

Η VR46 θα συνεχίσει να αγωνίζεται με μηχανήματα της Ducati το 2024 καθώς εισέρχεται στο τελευταίο έτος της τρέχουσας συμφωνίας της με τον Ιταλό κατασκευαστή. Ενώ η ομάδα του Ρόσι έχει δηλώσει τους τελευταίους μήνες ότι προτεραιότητά της είναι να παραμείνει δορυφόρος της Ducati, συνδέεται συνεχώς με μια μετακόμιση στη Yamaha για το 2025, καθώς η ιαπωνική μάρκα θέλει να παρουσιάσει δύο ακόμη μοτοσυκλέτες. 

Ο Μπετζέκι είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μια εργοστασιακή Ducati στα χρώματα της Pramac για το 2024, αλλά επελέγη να παραμείνει στην VR46. Ενώ τον κρατά σε ένα περιβάλλον με το οποίο είναι εξοικειωμένος, ο Ιταλός δήλωσε στο Autosport πέρυσι ότι θέλει η επόμενη μετακίνησή του να είναι σε μια εργοστασιακή ομάδα και πως δεν έχει νόημα απλώς να πηγαίνει από την μια δορυφορική ομάδα στην άλλη. 

Η VR46 θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες της Ducati στο grid το 2024, μαζί με την Gresini, την εργοστασιακή ομάδα της Ducati και την Pramac. Η Gresini ήταν η πρώτη ομάδα φέτος που αποκάλυψε τα χρώματα για το 2024 το περασμένο Σάββατο, ενώ ακολούθησε η Ducati τη Δευτέρα. 

Οι δοκιμές για τη νέα σεζόν ξεκινούν στις 6 Φεβρουαρίου για τρεις ημέρες στη πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.

«Θα είναι η τρίτη μου σεζόν στο MotoGP και είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ ξανά στην πίστα με το ίδιο πλήρωμα, στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team και οδηγώντας μια Ducati. Θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο με αυτό που κάναμε το 2023: να είμαστε ανταγωνιστικοί, συνεπείς, να ανεβούμε στο βάθρο και να έχουμε καλούς αγώνες. 

©Red Bull

Μου αρέσει επίσης πολύ το νέο χρώμα, εντελώς διαφορετικό, κάτι που δεν έχει ξαναδεί το MotoGP. Περιμένω ένα σκληρό πρωτάθλημα, υψηλού επιπέδου και με πολλούς δυνατούς αναβάτες και μοτοσυκλέτες. Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: να διασκεδάσουμε και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές», δήλωσε ο Μπετζέκι. 

Από την άλλη πλευρά ο Ντι Τζιαναντόνιο ανέφερε πως: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, ανυπομονώ. Για μένα είναι η πρώτη χρονιά στην Pertamina Enduro VR46 Racing Team: συναντηθήκαμε στη δοκιμή της Βαλένθια στο τέλος της χρονιάς, όταν δοκιμάσαμε το πακέτο Ducati που θα χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σεζόν και τα συναισθήματα ήταν αμέσως θετικά. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες να πετύχουμε τις φιλοδοξίες μας. 

Η ζωντάνια είναι απίστευτη, το παρατηρείς εντός και εκτός πίστας. Το να φοράω αυτό το κίτρινο είναι μεγάλη τιμή για μένα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα αρχή, έχουν γίνει πολλές αλλαγές όσον αφορά τη σύνθεση, τους αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες. Όλοι πρέπει να τακτοποιηθούμε, αλλά θα είναι μια υπέροχη παράσταση»!