Αποκαλυπτήρια για τους «πρωτάρηδες» της Trackhouse (vid & pics)

Παρουσίαση Trackhouse 2024

i

©Trackhouse Racing

Αποκαλυπτήρια για τους «πρωτάρηδες» της Trackhouse (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 30.01.2024

Η Trackhouse Racing Team έκανε τα αποκαλυπτήριά της για τη σεζόν του MotoGP 2024.

Η Trackhouse Racing Team είναι το «νέο αίμα» στο MotoGP για το 2024. 

Η αμερικανική ομάδα κατείχε προηγουμένως η ομάδα RNF Racing, η οποία αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2023, Η RNF, η οποία διευθύνεται από τον Ράζλαν Ραζάλι, δεν έλαβε θέση στο grid του 2024 από τον υποστηρικτή του MotoGP, Dorna για επανειλημμένες παραβιάσεις της συμφωνίας συμμετοχής που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του πρωταθλήματος. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο συνεργάτης του τίτλου και ο μέτοχος της πλειοψηφίας της ομάδας CryptoDATA δεν είχε πληρώσει έναν αριθμό λογαριασμών στο πρωτάθλημα και σε διάφορους προμηθευτές. 

Η Trackhouse έχει γίνει η δορυφορική ομάδα της Aprilia και διατηρεί όλο το προσωπικό και τη δομή της RNF, καθώς και τους αναβάτες Μιγκέλ Ολιβέιρα και Ραούλ Φερνάντεθ

©Trackhouse Racing

Έχοντας ανακοινώσει επίσημα την ομάδα MotoGP τον περασμένο Δεκέμβριο, η Trackhouse ξεκίνησε τη σεζόν του 2024 την Παρασκευή (26/1) το βράδυ στο Λος Άντζελες. 

Ο εντυπωσιακός συνδυασμός χρωμάτων κόκκινο, λευκό και μπλε είναι η εξέλιξη του ζωντανού Trackhouse που παρουσιάστηκε όταν ανακοίνωσε επίσημα την είσοδό της στο MotoGP. Η αμερικανική ομάδα δημιουργεί μια στενότερη σχέση εργασίας με την Aprilia από ό,τι είχε η RNF και πρόκειται να κατασκευάσει μία εργοστασιακή μοτοσικλέτα για την Ολιβέιρα το 2024. 

©Trackhouse Racing

Πέρυσι, η RNF έτρεξε με δύο RS-GP της προηγούμενης σεζόν (του 2022) για τους Ολιβέιρα και Φερνάντεθ και το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η 4η θέση του Πορτογάλου στο Βρετανικό γκραν πρι. 

Η ομάδα θα κάνει το εντός έδρας ντεμπούτο της το Σαββατοκύριακο 12-14 Απριλίου στο Circuit of the Americas στο Όστιν για το GP της Αμερικής στον τέταρτο γύρο του καλεντάρι. 

Η Trackhouse είναι η τέταρτη ομάδα μέχρι στιγμής φέτος που έχει αποκαλύψει το 2024, αφού η Gresini, η εργοστασιακή ομάδα της Ducati και η VR46 πραγματοποίησαν τις παρουσιάσεις τους την περασμένη εβδομάδα.

©Trackhouse Racing

«Είμαι προφανώς πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στις ΗΠΑ ξεκινώντας αυτήν την αμερικανική ομάδα στο MotoGP. Είναι μεγάλη χαρά να είσαι μέλος της οικογένειας Trackhouse. 

Ανυπομονώ να ξεκινήσω με τη νέα σεζόν, νέα χρώματα, συναρπαστικά χρώματα, πολύ αγωνιστικά και ανταγωνιστικά. Ανυπομονώ να ανέβω στη νέα μοτοσυκλέτα κατά τη διάρκεια της δοκιμής σε λίγες μέρες και να ξεκινήσω τη σεζόν», δήλωσε ο Ολιβέιρα. 

Από την πλευρά του ο Φερνάντεθ είπε: «Σήμερα είδατε τα φετινά μας γραφικά. Για μένα είναι πολύ ωραίο και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξω την αμερικανική σημαία. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που η Αμερική θα έχει μια ομάδα στο MotoGP, οπότε για μένα είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ και να δείξω αυτή τη σημαία. 

Μου αρέσουν πολύ οι ΗΠΑ και οι άνθρωποι της. Η παρουσίαση ήταν απλά καταπληκτική. Το να είσαι εδώ στο Λος Άντζελες είναι απλώς ένα όνειρο! Είμαι πολύ χαρούμενος και έχω ένα υπέροχο συναίσθημα για αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι θα το ευχαριστηθώ πολύ. Τα λέμε στην πίστα!»