H Yamaha παρουσίασε τη νέα μοτοσικλέτα της για το 2024 (vid+pics)
i

© PrtScr

H Yamaha παρουσίασε τη νέα μοτοσικλέτα της για το 2024 (vid+pics)

Γιάννης Λιβανός 14:10 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 05.02.2024

Πέρασε καιρός αλλά η αναμονή άξιζε απ' ότι φαίνεται! Η Yamaha παρουσίασε στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία τη νέα της μοτοσικλέτα, που θα συμμετέχει στο φετινό πρωτάθλημα MotoGP.

Λίγο πριν να ξεκινήσουν τα χειμερινά δοκιμαστικά για το 2024 η Monster Energy Yamaha παρουσίασε τη νέα M1. Στην πίστα Σεπάνγκ της Μαλαισίας λοιπόν η ιαπωνική ομάδα έκανε γνωστή τη νέα της μηχανή που θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα του MotoGp.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος η Μ1 αποτελείται από μαύρο και μπλε χρώμα, με τον βασικό της χορηγό, Monster Energy, να φιγουράρει σε οφθαλμοφανές σημείο. Ο συνδυασμός μπλε και μαύρου ξεκίνησε από το 2019, με τη συνταγή να μοιάζει... πετυχημένη και να μην αλλάζει μέχρι και σήμερα.

Η Yamaha ελπίζει αλλά και ζητάει απεγνωσμένα τις επιτυχίες, καθώς θέλει να ανέλθει στην κατάταξη. Την χρονιά που μας πέρασε η ιαπωνική ομάδα ήταν άκρως απογοητευτική, αφού δεν κέρδισε κανέναν αγώνα, κάτι που είχε να συμβεί 20 χρόνια (από το2003)!

Κάπως έτσι η Yamaha ούσα αναγκασμένη, έκανε σημαντικές αλλαγές στο τεχνικό κυρίως κομμάτι, καταφέρνοντας να πείσει πρωτοκλασάτα στελέχη της Ducati να ενταχθούν στην ιαπωνική ομάδα. Συγκεκριμένα στη νέα μοτοσικλέτα έγιναν αλλαγές σε σασί, αλλά και στον τομέα της αεροδυναμικής, προκειμένου να «σπάσει» την κυριαρχία της Ducati.

Τις μοτοσικλέτες Μ1 της Yamaha θα «τρέχουν» οι αναβάτες Φάμπιο Κουαρταραρό και Άλεξ Ρινς. Ο πρώτος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, με την ιαπωνική ομάδα να θέλει να τον πείσει να ανανεώσει.

Από την άλλη, ο Ισπανός Άλεξ Ρίνς αναμένεται να «ντεμπουτάρει» με τη Yamaha αντικαθιστώντας τον Φράνκο Μορμπιντέλι, που πήγε στη «μισητή» Ducati. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα αγωνιστική σεζόν του MotoGP ξεκινά στις 10 Μαρτίου με το Grand Prix Κατάρ.