Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP της Αργεντινής για το 2024

Γκραν πρι Αργεντινής

i

©MotoGP

Επίσημο: Αναβλήθηκε το GP της Αργεντινής για το 2024

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:37 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 31.01.2024

Η Dorna και το διοικητικό όργανο του MotoGP, η FIM, επιβεβαίωσαν ότι το GP της Αργεντινής αναβλήθηκε από το πρόγραμμα του 2024.

Το φετινό καλεντάρι του MotoGP επρόκειτο να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία με 22 γύρους, ξεκινώντας στις 10 Μαρτίου με το γκραν πρι του Κατάρ

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ο τρίτος γύρος της σεζόν στην Αργεντινή φαινόταν υπό σοβαρή απειλή λόγω των περικοπών των κυβερνητικών δαπανών υπό τον νέο πρόεδρο της χώρας, Χαβιέρ Μιλέι. 

Όπως σας γράψαμε αρχικά στο Sportal, οι περικοπές επηρεάζουν άμεσα τον αγώνα που διεξάγεται στο Termas de Rio Hondo καθώς το γκραν πρι επιδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την κυβέρνηση.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, η Dorna και το διοικητικό όργανο του MotoGP, η FIM, επιβεβαίωσαν ότι το GP της Αργεντινής αναβλήθηκε από το πρόγραμμα του 2024. Η Αργεντινή επέστρεψε στο καλεντάρι του MotoGP το 2014 στην πίστα του Rio Hondo και έκτοτε είναι βασικός πυλώνας στο πρόγραμμα – αποκλείοντας τα δύο έτη COVID το 2020 και το 2021. 

Η διοργάνωση αντιμετώπισε πολλά εμπόδια τα τελευταία χρόνια, πρώτα με μια τεράστια πυρκαγιά που κατέστρεψε το συγκρότημα του pit lane στις αρχές του 2021 και στη συνέχεια με καθυστερήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων το 2022 που ανάγκασαν την πρώτη μέρα του γκραν πρι να μην διεξαχθεί. Το δελτίο τύπου από τη FIM και την Dorna επιβεβαιώνει ότι η Αργεντινή δεν θα αντικατασταθεί φέτος από καμία άλλη πίστα. 

«Η FIM, η IRTA και η Dorna Sports επιβεβαιώνουν την ακύρωση του GP της Αργεντινής 2024. Λόγω των τρεχουσών συνθηκών στην Αργεντινή, ο διοργανωτής της διοργάνωσης έχει ενημερώσει ότι επί του παρόντος δεν είναι σε θέση να εγγυηθεί τις υπηρεσίες που απαιτούνται για το γκαρν πρι που θα διεξαχθεί το 2024 σύμφωνα με τα πρότυπα MotoGP. Αυτή η διοργάνωση δεν θα αντικατασταθεί στο ημερολόγιο του 2024. Το MotoGP ελπίζει να επιστρέψει στον αγώνα στο Termas de Rio Hondo το 2025», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Tags: