Τρομακτικό ατύχημα στις δοκιμές του Πορτιμάο για τον Μορμπιντέλι - Θετικά τα νέα από τις εξετάσεις

Φράνκο Μορμπιντέλι

i

©Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Τρομακτικό ατύχημα στις δοκιμές του Πορτιμάο για τον Μορμπιντέλι - Θετικά τα νέα από τις εξετάσεις

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:13 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 03.02.2024

Ο Φράνκο Μορμπιντέλι υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα στις δοκιμές του Πορτιμάο, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Φάρο. Μάλιστα η Prima Pramac επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο 29χρονος θα επιστρέψει στην Ιταλία την 1η Φεβρουαρίου αφού οι αξονικές τομογραφίες πήγαν καλά.

Μετά από ένα άσχημο ατύχημα στη πίστα του Πορτιμάο, ο Φράνκο Μορμπιντέλι της Prima Pramac πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο Φάρο για προληπτικούς λόγους αλλά και λόγους ασφαλείας. 

Ο Ιταλός δοκίμαζε μαζί με τους ομολόγους της Ducati και αυτούς της Ακαδημίας VR46 – συμπεριλαμβανομένου του Βαλεντίνο Ρόσι– στο Autodromo Internacional do Algarve, όπου τα paddock WorldSBK συμμετείχαν σε μια επίσημη δοκιμή πριν από την έναρξη της σεζόν. 

Η πτώση του Μορμπιντέλι που οδήγησε σε κόκκινη σημαία και προσωρινή διακοπή των δοκιμών, έγινε στη στροφή 9, ενώ οι πρώτοι που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Ιταλό αναβάτη που όπως φαίνεται έχασε για λίγο τις αισθήσεις του αφού χτύπησε με το κεφάλι στην άσφαλτο, ήταν τα αδέρφια Μάρκεθ που επίσης συμμετείχαν στη διαδικασία. 

Ενώ οι δοκιμές ήταν ευτυχώς «ενθαρρυντικές», ο Μορμπιντέλι αντιμετωπίζει τώρα έναν αγώνα με τον χρόνο για να είναι έτοιμος για τις δοκιμές στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας στις 6 Φεβρουαρίου, καθώς ο Ιταλός στοχεύει να δοκιμάσει τη μηχανή του 2024 της Ducati πριν από την έναρξη της σεζόν. 

Η Prima Pramac επιβεβαίωσε αργότερα ότι ο 29χρονος θα επιστρέψει στην Ιταλία την 1η Φεβρουαρίου αφού οι αξονικές τομογραφίες πήγαν καλά. 

Μάλιστα ανάρτησε μία φωτογραφία στα social media με τον Ιταλό αναβάτη, όπου τη συνόδευε το ακόλουθο κείμενο: «Μετά από μια άσχημη πτώση, ο Franco μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Τα αρχικά τεστ έδωσαν ενθαρρυντικές ενδείξεις για την κατάσταση του, και θα περάσει τη νύχτα στο νοσοκομείο του Faro για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια του».