Ο Μπανάια διέλυσε το ρεκόρ πίστας την τρίτη και τελευταία ημέρα στη Σεπάνγκ

Πέκο Μπανάια

i

©Red Bull

Ο Μπανάια διέλυσε το ρεκόρ πίστας την τρίτη και τελευταία ημέρα στη Σεπάνγκ

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:55 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 08.02.2024

Ο Πέκο Μπανάια σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα της Σεπάνγκ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα δοκιμών.

Η Ducati ολοκλήρωσε το τριήμερο δοκιμών στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας με κυριαρχικό τρόπο. Ο Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής ομάδας σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη διαδικασία, σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο περσινός διεκδικητής του τίτλου Χόρχε Μάρτιν με την Pramac, ενώ στη 3η θέση κατετάγη η έτερη Ducati του Ενέα Μπαστιανίνι, ο οποίος στις δεύτερες δοκιμές ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος. 

Την 4η θέση κατέλαβε ο Άλεξ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, μπροστά από τον Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia. ενώ την εξάδα έκλεισε η έτερη Gresini του Μαρκ Μάρκεθ. Τον Ισπανό αναβάτη ακολούθησε ο Μπραντ Μπίντερ της KΤΜ. 

Στην 8η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της VR46, ο οποίος έδειξε πολλές υποσχόμενες επιδόσεις, παρά το γεγονός για τις επιφυλάξεις που είχε για το στήσιμο της μοτοσικλέτας του. 

Ο πρωταθλητής του Moto2, Πέδρο Ακόστα έδειξε έτοιμος να ανατείλει και στο MotoGP, καθώς ο αναβάτης της GASGAS μαθαίνει με γρήγορους ρυθμούς την πανίσχυρη RC16, καταφέρνοντας να πετύχει τον 9ο ταχύτερο χρόνο στη Σεπάνγκ.  

Ο Ζοάν Μιρ της Honda βρέθηκε στην 9η θέση των χρόνων, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Φάμπιο Κουαρταράρο της Yamaha

Σειρά τώρα έχει η συλλογή των δεδομένων του τεστ της Σεπάνγκ της Μαλαισίας για το επόμενο βήμα που είναι το τεστ του Κατάρ, στις 19-20 Φεβρουαρίου. 

Tags: