Αλλάζει σελίδα η Honda στο MotoGp - Νέα εμφάνιση στην καινούρια μοτοσικλέτα της (pics+vid)
i

© hrc_motogp

Αλλάζει σελίδα η Honda στο MotoGp - Νέα εμφάνιση στην καινούρια μοτοσικλέτα της (pics+vid)

Γιάννης Λιβανός 13:38 - 13.02.2024

Τα αποκαλυπτήρια της καινούριας της μοτοσικλέτας έκανε η Honda! Με νέα εμφάνιση και διαφορετικό χρωματισμό θα «τρέχει» η ιαπωνική ομάδα στο επερχόμενο πρωτάθλημα MotoGP για το 2024.

Ανασχηματισμός στη Repsol Honda  για το 2024. Μία νέα εποχή ξεκινά. Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια η ιαπωνική ομάδα θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του MotoGP δίχως τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος αποχώρησε για λογαριασμό της Ducati (Gresini Racing).

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο η Honda θα πάρει μέρος στο MotoGP με έναν εντελώς διαφορετικό χρωματισμό από αυτόν που γνωρίζαμε εδώ και τρεις δεκαετίες. O χώρος της Repsol έχει περιοριστεί φέτος, με τα χρώματα του HRC και το όνομα της ιαπωνικής εταιρείας να βρίσκονται σε κεντρικό σημείο πάνω στη μοτοσικλέτα και να καταλαμβάνουν πλέον τον περισσότερο χώρο.

Η παρουσίαση της νέας μοτοσικλέτας RC213V έγινε στη Μαδρίτη και στη Honda επιθυμούν το 2024 να είναι μια χρονιά-αφετηρία για την επιστροφή στις επιτυχίες και τους τίτλους. Τα τελευταία χρόνια έχουν αποδειχθεί δύσκολα για το ιαπωνικό εργοστάσιο και φέτος οι άνθρωποι του θέλουν να περάσουν στην αντεπίθεση. Στο παρασκήνιο, γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση της μοτοσικλέτας και οι επερχόμενες δοκιμές του Κατάρ είναι κρίσιμες για την αξιολόγηση των νέων εξαρτημάτων. 

Αναβάτες της Honda για το 2024 θα είναι οι Ζοάν Μιρ και Λούκα Μαρίνι. Ο Ισπανός είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020 και φέτος μπαίνει στη δεύτερη σεζόν του ως αναβάτης του HRC και στόχος του είναι να γίνει ο ηγέτης της ομάδας.

Tον ενθουσιασμό του δεν μπορούσε να κρύψει ο Ισπανός, Ζοάν Μιρ λέγοντας: «Είναι φοβερό να είμαι μέλος μιας ομάδας με τέτοια ιστορία και επιτυχίες στο MotoGP όπως η Honda. Oι παρουσιάσεις έχουν πάντα ενδιαφέρον γιατί βλέπεις τις αντιδράσεις του κόσμου. Πιστεύω πως τα φετινά χρώματα είναι πολύ τολμηρά, πολύ διαφορετικά και ξεχωριστά. Είχα πολύ θετική πρώτη γεύση από τη μοτοσικλέτα και είχαμε πέντε πολύ παραγωγικές ημέρες δοκιμών στη Σεπάνγκ. Τώρα θα επικεντρωθούμε στις δοκιμές του Κατάρ και τον πρώτο αγώνα. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τη Honda να επιστρέψει εκεί που ξέρω πως μπορεί να βρίσκεται».

Τον Μαρκ Μαρκέθ καλείται να αντικαταστήσει στη Honda o Λούκα Μαρίνι που προηγουμένως αγωνιζόταν για λογαριασμό της Ducati, με τον 26χρονο Ιταλό να κάνει και τις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος της ιαπωνικής ομάδας: «Είναι τιμή μου να είμαι μέλος της Repsol Honda. Από τότε που ήμουν μικρός είχα αγωνιστικές στολές με τα χρώματα της ομάδας και αγωνιζόμουν με minibikes. Ήταν γραφτό να οδηγήσω για τη Honda. Είμαστε στο ξεκίνημα του ταξιδιού μας και ήδη νιώθω μέρος της ομάδας. Έχω οδηγήσει έξι ημέρες τη μοτοσικλέτα και μαζί με την ομάδα θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις τελευταίες δοκιμές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι το MotoGP αναμένεται να κάνει πρεμιέρα για το 2024 το διάστημα 8-10 Μαρτίου.