Η LCR Honda παρουσίασε τις μοτοσικλέτες της για το 2024 (vid & pics)

Νέα μοτοσικλέτα της LCR Honda για το 2024

i

©LCR Honda

Η LCR Honda παρουσίασε τις μοτοσικλέτες της για το 2024 (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:30 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 15.02.2024

Τις νέες τις μοτοσικλέτες παρουσίασε η LCR Honda εν όψει της νέας σεζόν στο MotoGP 2024.

Λίγες μέρες πριν από τα δοκιμαστικά στο Κατάρ, η LCR Honda αποκάλυψε τις μοτοσυκλέτες της RC213V την Πέμπτη (15/2)  που οι Ζοάν Ζαρκό και Τακάακι Νακαγκάμι θα οδηγήσουν στο MotoGP του 2024. 

Η LCR αποκάλυψε την πρώτη από τις δύο μοτοσυκλέτες της που έφεραν τη γνώριμη πράσινη, λευκή και κόκκινη εμφάνιση της Castrol, με τον Ζαρκό να κάνει επίσης την πρώτη του εμφάνιση στη μοτοσικλέτα της ομάδας για το 2024. 

Η δεύτερη μοτοσυκλέτα με την υποστήριξη της Idemitsu που θα οδηγηθεί ξανά από τον Νακαγκάμι αποκαλύφθηκε αργότερα το απόγευμα σε διαδικτυακή παρουσίαση. 

Η LCR σημείωσε τη μοναδική νίκη της Honda για τη σεζόν MotoGP 2023 στο Circuit of the Americas στο Όστιν μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση του Άλεξ Ρινς, ο οποίος μετακόμισε στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha στη θέση του Φράνκο Μορμπιντέλι. 

©LCR Honda

Θυμίζουμε πως ο Ζαρκό πήρε την παρθενική του νίκη στο MotoGP στο Phillip Island το 2023 και η εμπειρία του θα είναι χρήσιμη για να οδηγήσει τη Honda στην πρώτη γραμμή του πρωταθλήματος μετά από μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής. 

Ο Νακαγκάμι, εν τω μεταξύ, παρέχει συνέχεια στη μοναδική δορυφορική ομάδα του Ιάπωνα κατασκευαστή, καθώς εισέρχεται στην έβδομη χρονιά του στη κορυφαία κατηγορία. 

©LCR Honda

Ο Ιάπωνας ήταν ο δεύτερος αναβάτης με τις καλύτερες επιδόσεις της Honda στην κατάταξη του 2023, μόνο πίσω από τον έξι φορές πρωταθλητή Μαρκ Μάρκεθ στην εργοστασιακό RC213V, με 56 βαθμούς.

Ο Ζαρκό δήλωσε για την νέα του μεταγραφή: «H Honda έκανε πολλές αλλαγές και είμαι έτοιμος να απολαύσω αυτή την σεζόν. Θέλω να έχω την ευκαιρία να παλέψω για το βάθρο με την νέα μοτοσυκλέτα, αισθάνομαι ότι είναι δυνατόν. Επίσης ελπίζω να βάλω την Honda στο Top 10 του πρωταθλήματος». 

©LCR Honda

Από την άλλη πλευρά, ο Νακαγκάμι μίλησε για την νέα του χρονιά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα κάνω άλλη μία χρονιά, με την Idemitsu και την LCR. Είναι η 7η σεζόν μου, έχω μεγάλη εμπειρία με την μοτοσυκλέτα της Honda και την LCR, γνωριζόμαστε πολύ καλά. 

Νομίζω ότι το δυνατό μου σημείο είναι ότι μπορώ να βοηθήσω το HRC με την ανάπτυξη, με το να αισθάνομαι και να εξηγώ τις διαφορές στην μοτοσυκλέτα. Στόχος μου για αυτή την σεζόν είναι να πάρω την πρώτη μου νίκη».