Ο Ζαρκό πήρε τη παρθενική του νίκη στο GP της Αυστραλίας

Ζοάν Ζαρκό

Ο Ζαρκό πήρε τη παρθενική του νίκη στο GP της Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:35 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:32 - 21.10.2023

Ο Ζοάν Ζαρκό πήρε μία δραματική νίκη στο Moto GP της Αυστραλίας, καθώς προσπέρασε τον ομόσταβλό του στην Pramac Ducati, Χόρχε Μάρτιν στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

Η φετινή χρονιά στο MotoGP δεν θα σταματήσει να προσφέρει δραματικούς αγώνες γεμάτους ανατροπές και αγωνία. Το γκραν πρι της Αυστραλίας πρόσφερε έναν νέο νικητή στην ιστορία του αθλήματος. 

Ο λόγος για τον Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος με έξυπνη οδήγηση κατάφερε να πάρει τη πρώτη του νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά την κατάκτηση του τίτλου του 2016 στο Moto2

Ο Γάλλος αναβάτης προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον ομόσταβλό του στην Pramac Ducati, και poleman του γκραν πρι, Χόρχε Μάρτιν. Στην 2η θέση βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Ducati Lenovo, ενώ στην 3η κατετάγη ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati. Ο Ιταλός ανέβηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του στο βάθρο. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μάρτιν έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση, με αποτέλεσμα να «εξαφανιστεί» από τους άλλους αναβάτες. Πίσω ακολουθήσαν οι Πέκο Μπανάια και Μπραντ Μπίντερ Στο μεταξύ ο Τζακ Μίλερ ξεκίνησε καλά και ανέβηκε στη 4η θέση, ενώ ο Αλέις Εσπαργκαρό έχασε αρκετές θέσεις και βρέθηκε πίσω από τους Ζαρκό και Μάρκεθ

Όσο πέρναγαν οι γύροι ο Μάρτιν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε το μαλακό ελαστικό και σιγά σιγά άρχισε να «χτίζει» διαφορά από τον Μπίντερ, Πίσω από τον τελευταίο δόθηκαν μεγάλες «μάχες». 

Συγκεκριμένα ο Μίλερ βρέθηκε τρίτος, όμως ο Μπανάια ανέκτησε ξανά τη θέση του. Την ίδια ώρα ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο έφτασε και τους δύο αναβάτες και τους προσπέρασε για να βρεθεί στη 3η θέση. Στη συνέχεια ο νεαρός Ιταλός έφτασε τον Μπίντερ και άρχισε να επιτίθεται, για να πάρει τη 2η θέση.  

Ο Νοτιοαφρικανός της KTM αμύνθηκε, όμως ο Ντι Τζιαναντόνιο τον πέρασε και να ανέβηκε στην 3η θέση. Ο Μάρτιν στο μεταξύ βρισκόταν ήδη 3,5 δευτερόλεπτα μπροστά και δεν έδειχνε ότι μπορεί να χάσει αυτόν τον αγώνα. 

Ο Μπίντερ είχε κάνει καλή διαχείριση στα ελαστικά του και αφού πέρασε τον Ντι Τζιαναντόνιο και ανέβηκε 2ος, άρχισε να πλησιάζει τον Ισπανό της Pramac

Οι Μπίντερ, Ζαρκό, Ντι Τζιαναντόνιο και Μπανάια έβλεπαν ότι ο Ισπανός δεν μπορούσε να κρατήσει τον ρυθμό που είχε στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους υπόλοιπους αναβάτες να ελπίζουν στη νίκη. 

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του γκραν πρι οι τέσσερις αναβάτες είχαν φτάσει στον Μάρτιν ο οποίος είχε διαλύσει το πίσω ελαστικό του. Ο Ζοάν Ζάρκο ήταν εκείνος που έκανε την αποφασιστική κίνηση και πέρασε πρώτος κατακτώντας τη παρθενική του νίκη. 

Ο Πέκο Μπανάια βρέθηκε στη 2η θέση και άνοιξε ακόμα περισσότερο τη διαφορά στη βαθμολογία των αναβατών από τον Μάρτιν. Τρίτος κατετάγη ο εντυπωσιακός Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στη καριέρα του στο βάθρο των νικητών.  

Ακολούθησαν οι Μπραντ Μπίντερ (KTM), Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46), Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Άλεξ Μάρκεθ (Gresini Ducati) και Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati).

Την Κυριακή στις 6:00 το πρωί ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί ο Αγώνας Σπριντ του Αυστραλιανού γκραν πρι. 

Tags: