Τελικά ο Μαρκ Μάρκεθ θα αποσυρθεί στο τέλος του 2024;

Άλεξ Μάρκεθ και Μαρκ Μάρκεθ

i

©Ducati

Τελικά ο Μαρκ Μάρκεθ θα αποσυρθεί στο τέλος του 2024;

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:22 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:23 - 17.10.2023

Ο Άλεξ Μάρκεθ αποκάλυψε πως ο αδελφός του, Μαρκ, με τον οποίο θα είναι team mates τον επόμενο χρόνο, ενδέχεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2024.

Το τελευταίο επεισόδιο που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το MotoGP περισσότερο ακόμα κι από τη μάχη του τίτλου παίχτηκε την προηγούμενη Πέμπτη (12/10) πριν από το γκραν πρι της Ινδονησίας. 

Συγκεκριμένα η Gresini Racing ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Μάρκεθ εντάσσεται στο δυναμικό της και θα τρέχει με τα χρώματά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024. Ο Ισπανός αναβάτης είναι έτοιμος για μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του στο άθλημα.

©Red Bull Content Pool/ Μαρκ Μάρκεθ

Εν τω μεταξύ η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελέσει και ρίσκο, καθώς ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα έχει στα χέρια του να διαχειριστεί την πιο ισχυρή μοτοσικλέτα του grid, την Ducati. 

O αδερφός του, Άλεξ Μάρκεθ αποκάλυψε πως ο Μαρκ ενδέχεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2024: «Ο Μαρκ θέλει αυτό που είπε, ένα χρόνο με κάτι καινούργιο για να δει αν θα συνεχίσει να απολαμβάνει τον κόσμο του MotoGP. Είναι αρκετά ανοικτός μαζί μου. Μου είπε πως αν δεν απολαμβάνει τους αγώνες τότε θα αποσυρθεί. Έτσι έχουν τα πράγματα.  

Θέλει να δει αν μπορεί να είναι γρήγορος και μετά τον τραυματισμό του. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία, εκείνος όμως έχει. Είναι λογικό γιατί είχα κι εγώ ανάλογες αμφιβολίες οδηγώντας τη Honda πέρυσι. Είμαι όμως σίγουρος πως μετά την πρώτη του ημέρα δοκιμών στη Βαλένθια θα εξαφανιστούν όλες του οι αμφιβολίες πολύ γρήγορα».