Πήρε το Moto GP της Ινδονησίας ο Μπανάια και «πάτησε» κορυφή

Πέκο Μπανάια

Πήρε το Moto GP της Ινδονησίας ο Μπανάια και «πάτησε» κορυφή

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:33 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 15.10.2023

Ο Πέκο Μπανάια της Ducati νίκησε στο γκραν πρι της Ινδονησίας και «πάτησε» ξανά στη κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών, εκμεταλλευόμενος τη πτώση του Χόρχε Μάρτιν.

Το γκραν πρι της Ινδονησίας ήταν ένας αγώνας με πολλές ανατροπές και συγκινήσεις, η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η επιστροφή του Πέκο Μπανάια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των αναβατών, μετά τη σπουδαία νίκη του. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), ο οποίος πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα του για φέτος στο MotoGP. Ο νικητής στον χθεσινό (14/10) Αγώνα Σπριντ, Χόρχε Μάρτιν ήταν με άνεση στη πρώτη θέση, όμως λύγισε από την πίεση και είχε πτώση. 

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Μάρτιν έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση. Ο Ισπανός ανέβηκε στη πρώτη θέση από την έκτη του grid, πριν καν φτάσει στην πρώτη στροφή, με τον Μάβερικ Βινιάλες να είναι στη 2η θέση και τον Φάμπιο Κουαρταραρό στη 3η θέση.  

Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Πέκο Μπανάια, ο οποίος κέρδισε πολλές θέσεις, μετά τη πτώση του Λούκα Μαρίνι της Mooney VR46 και «σκαρφάλωσε» στη 4η θέση. 

Ο Κουαρταρταρό δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό των Ducati και των Aprilia, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση από τους Μπανάια και Αλέις Εσπαργκαρό, ενώ λίγο αργότερα τον προσπέρασε και ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ. Ωστόσο ο Νοτιοαφρικάνος αναβάτης είχε τιμωρηθεί με ποινή long lap, από τους αγωνοδίκες, καθώς τον θεώρησαν υπεύθυνο για την σύγκρουση του Μαρίνι.

Με 15 γύρους να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο επικεφαλής του αγώνα, Χόρχε Μάρτιν έχασε τον έλεγχο της Pramac Ducati και κατέληξε στην αμμοπαγίδα. Έτσι η πτώση του Ισπανού έδωσε νέο ενδιαφέρον στη βαθμολογία των αναβατών.  

Στο μεταξύ ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, Κουαρταρταρό περνούσε τον Αλέις Εσπαργκαρό για την 3η θέση, ο Μπανάια άρχισε να φτάνει τον Βινιάλες στην κορυφή. 

Τελικά η προσπέραση του Μπανάια πάνω στον Γάλλο της Yamaha ήρθε οκτώ γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Ιταλός κράτησε τη πρωτοπορία του αγώνα και πανηγύρισε μία πολύ σημαντική νίκη, με τον αναβάτη της Ducati Lenovo να ανακτά την πρώτη θέση στη βαθμολογία, έχοντας διαφορά 18 βαθμών απέναντι από τον Μάρτιν

Δεύτερος κατετάγη ο Βινιάλες, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Κουαρταρταρό. Ακολουθήσαν οι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (Gresini Ducati), Μάρκο Μπετζέκι (Mooney VR46), Μπραντ Μπίντερ (ΚΤΜ), Τζακ Μίλερ (KTM), Ενέα Μπαστιανίνι (,Ducati Lenovo) Άλεξ Ρινς (LCR Honda) και Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia).

Επόμενος αγώνας του MotoGP είναι το γκραν πρι της Αυστραλίας στην πίστα του Phillip Island, το προσεχές τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου.

Tags: