Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ της Ινδονησίας και πήρε τη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα

Χόρχε Μάρτιν

i

©Photo by Steve Wobser/Getty Images

Ο Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ της Ινδονησίας και πήρε τη πρωτοπορία στο πρωτάθλημα

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:31 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:38 - 14.10.2023

Ο Χόρχε Μάρτιν νίκησε στον Αγώνα Σπριντ της Ινδονησίας και ανέβηκε στη κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η Ducati στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

Ο Χόρχε Μάρτιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον Αγώνα Σπριντ της Ινδονησίας. Ο Ισπανός πανηγύρισε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε Σπριντ, με αποτέλεσμα να προσπεράσει στη βαθμολογία των αναβατών τον Πέκο Μπανάια, ο οποίος έμεινε στην 8η θέση.

Παράλληλα η νίκη του Μάρτιν δεν ήταν σημαντική μόνο για αυτόν, αλλά και για τη Ducati που κατέκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο MotoGP

Οι αναβάτες της VR46 Ducati, οι οποίοι αμφότεροι έτρεχαν τραυματίες κατάφεραν να τερματίσουν με τον Λούκα Μαρίνι στη 2η θέση και τον Μάρκο Μπετζέκι στην 3η. 

Στην εκκίνηση, ο Μαρίνι διατήρησε την πρώτη θέση στη στροφή 1, αλλά ο Μάβερικ Βινιάλες τον προσπέρασε στη στροφή 2. Από την άλλη, ο Αλέις Εσπαργκαρό ξεκίνησε άσχημα και έχασε θέσεις. 

Ο Μάρτιν προσπέρασε τους Εσπαργκαρό και Μπραντ Μπίντερ και πάλεψε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2021 του MotoGP, Φάμπιο Κουαρταραρό. Μετά από δύο προσπάθειες ο Ισπανός τον πέρασε για να βρεθεί στη 3η θέση. 

Ο Εσπαργκαρό προσπαθώντας να προσπεράσει τον Μπίντερ στη στροφή 16, έπεσε και παρασέρνοντας τον Νοτιοαφρικανό της ΚΤΜ. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το περιστατικό και αποφάσισαν να μην επιβάλουν κυρώσεις στον αναβάτη της Aprilia

Αυτό το περιστατικό βοήθησε τον Πέκο Μπανάια, ο οποίος ανέβηκε από την δωδέκατη θέση στην ένατη μετά από μία μέτρια εκκίνηση. Από την άλλη, ο Βινιάλες άνοιξε τη διαφορά από τον δεύτερο Μαρίνι όταν πήρε την πρωτοπορία του Σπριντ. 

Ο Ιταλός έχοντας χάσει τον ρυθμό του όχι μόνο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του αναβάτη της Aprilia αλλά τον πλησίασε και ο Μάρτιν, ο οποίος τον προσπέρασε, για τη δεύτερη θέση και συνέχισε την προσπάθειά του καταδιώκοντας τον Βινιάλες. Τελικά ο Μάρτιν έφτασε τον Ισπανό της Aprilia και τον πέρασε εύκολα, για να πάρει αυτός κεφάλι στον αγώνα.

Λίγο αργότερα ο Βινιάλες έχασε και τη θέση του από τους δύο αναβάτες της VR46 Ducati, πρώτα από τον Μαρίνι και μετά από τον Μπετζέκι. Την ίδια ώρα ο Μπανάια δεν μπορούσε να περάσει τον Μπαστιανίνι και παρέμεινε στην 8η θέση, βλέποντας την πρωτοπορία στη βαθμολογία του πρωταθλήματος να χάνεται, αφού ο Μάρτιν τον πέρασε πλέον στη κατάταξη.  

Ο Μαρίνι προσπάθησε να φτάσει τον Μάρτιν, όμως ο αναβάτης της Pramac πήρε τελικά με άνεση τη νίκη στο Σπριντ της Ινδονησίας και μαζί τους 12 βαθμούς. Ο Μαρίνι κατετάγη τελικά τη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Μπετζέκι. Ακολούθησαν οι Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha), Ντι Τζιαναντόνιο (Gresini), Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati), Πέκο Μπανάια και Τζακ Μίλερ (KTM). 

Η δράση στο MotoGP θα συνεχιστεί την Κυριακή με το γκραν πρι της Ινδονησίας (15/10), που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας. 

Tags: