Η Aprilia και ο Εσπαργκαρό κυριάρχησαν στη πρώτη ημέρα του γκραν πρι της Ινδονησίας, στο Q1 ο Μπανάια

Αλέις Εσπαργκαρό

i

©Photo by Steve Wobser/Getty Images

Η Aprilia και ο Εσπαργκαρό κυριάρχησαν στη πρώτη ημέρα του γκραν πρι της Ινδονησίας, στο Q1 ο Μπανάια

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:55 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:08 - 13.10.2023

Ο Αλέις Εσπαργκαρό της Aprilia σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Ινδονησίας, ενώ στα απρόοπτα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Πέκο Μπανάια βρέθηκε εκτός της πρώτης δεκάδας.

Ο Αλέις Εσπαργκαρό κυριάρχησε στη πρώτη ημέρα δράσης του γκραν πρι της Ινδονησίας. Ο Ισπανός αναβάτης σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο δοκιμών με επίδοση 1:30,474, δείχνοντας πως έχει την ταχύτητα για τη νίκη στην Ινδονησία

Μάλιστα η Aprilia κατάφερε να κάνει το 1-2 με τον Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος έμεινε στη δεύτερη θέση για μόλις 0,154 δευτερόλεπτα από τον ομόσταβλό του. 

Παρά την προσφάτως σπασμένη και χειρουργημένη ωμοπλάτη, αλλά και το γεγονός ότι είχε πτώση στο πρωινές δοκιμές, ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati έκανε έναν καταπληκτικό γύρο για να βρεθεί στη 3η θέση. 

Τέταρτος βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ με KTM, μπροστά από τον δεύτερο στην κατάταξη του πρωταθλήματος Χόρχε Μάρτιν. Στην 6η θέση ήταν ο Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος τη Πέμπτη (12/10) ανακοινώθηκε από την Gresini Racing για το 2024, εκεί που θα συναντήσει τον αδελφό του, Άλεξ

Λίγα λεπτά πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας ο Μιγκέλ Ολιβέιρα κατάφερε να βάλει ακόμη μία μοτοσικλέτα της Aprilia στην πρώτη δεκάδα. Ακολούθησαν οι Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (Ducati), Τζακ Μίλερ (ΚΤΜ) και Φάμπιο Κουαρταραρό (Yamaha).

Ωστόσο οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από τη δεύτερη περίοδο δοκιμών της Παρασκευής (13/10). Συγκεκριμένα ο Πέκο Μπανάια βρέθηκε στη 16η θέση της κατάταξης, καθώς έκανε ένα λάθος στην τελευταία προσπάθεια, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να χρειάζεται αύριο (14/10) να προκριθεί από το Q1, προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στις τέσσερις πρώτες θέσεις του grid. 

Η συνέχεια του γκραν πρι της Ινδονησίας δίνεται το Σάββατο (14/10), με τις κατατακτήριες δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για τις 05:50 το πρωί ώρα Ελλάδας. 

Tags: