Χειρουργήθηκε ο Μπετζέκι - Αμφίβολη η συμμετοχή του στην Ινδονησία

Μάρκο Μπετζέκι

i

©VR46

Χειρουργήθηκε ο Μπετζέκι - Αμφίβολη η συμμετοχή του στην Ινδονησία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:28 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 09.10.2023

Ο Μάρκο Μπετζέκι υποβλήθηκε σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση, μετά την πτώση που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Ράντζο του Βαλεντίνο Ρόσι.

Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε σήμερα (9/10) το πρωί ο Μάρκο Μπετζέκι, λόγω τραυματισμού του στην κλείδα.

Ο αναβάτης της Mooney VR46 Racing Team είχε μία άτσαλη πτώση το Σάββατο (7/10) κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Ράντζο του Βαλεντίνο Ρόσι στην Ταβούλλια. Αυτός ο τραυματισμός έρχεται πέντε ημέρες πριν από τις πρώτες δοκιμές του γκραν πρι της Ινδονησίας, το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-16 Οκτωβρίου) στην πίστα Λόμποκ. 

Έτσι, ο Ιταλός θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αποκατάστασης με σκοπό να μπορέσει να αναρρώσει το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, η συμμετοχή του στο επόμενο αγωνιστικό τριήμερο είναι αμφίβολη. 

Τις επόμενες 48 ώρες η κατάστασή του θα αξιολογηθεί, αλλά ακόμα κι αν κριθεί από τις ιατρικές υπηρεσίες του πρωταθλήματος, η οδήγηση σε αγωνιστικούς χρόνους μπορεί να είναι δύσκολη με αυτόν τον τραυματισμό. Επιπλέον, το επίπεδο ζήτησης φέτος στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα είναι υψηλότερο, με το σπριντ το Σάββατο και τον κλασικό αγώνα την Κυριακή. 

Πίσω στη λάθος στιγμή

Αυτή η οπισθοδρόμηση έρχεται όταν υπάρχουν τρεις συνεχόμενες εβδομάδες αγώνων, με την Ινδονησία (15 Οκτωβρίου), την Αυστραλία (22 Οκτωβρίου) και την Ταϊλάνδη (29 Οκτωβρίου). 

Ο Μπετζέκι έχει ακόμα επιλογές για να κάνει δύσκολη τη ζωή των Πέκο Μπανάια και Χόρχε Μάρτιν στον «δρόμο» για τον τίτλο, ωστόσο, με αυτόν τον τραυματισμό μπορεί να μειωθούν. Με έξι αγώνες να απομένουν για ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι τρίτος στη βαθμολογία, με μειονέκτημα 54 βαθμών έναντι του συμπατριώτη του και 51 έναντι του Ισπανού.