Βολφ: «Ο Χάμιλτον μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα με τη Ferrari»

Τότο Βολφ και Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes F1 Media

Βολφ: «Ο Χάμιλτον μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα με τη Ferrari»

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:15 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 05.06.2024

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ μίλησε για την παράξενη συνθήκη να έχει αντίπαλό του τον Λιούις Χάμιλτον το 2025.

Απομένουν 16 αγώνες για τον Λιούις Χάμιλτον με τα χρώματα της Mercedes, προτού ο Βρετανός κάνει το επόμενο βήμα της καριέρας του και γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία της ιστορίας της Mercedes στη Formula 1.

Ο Χάμιλτον αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του στη Scuderia, λέγοντας πως ήταν το παιδικό του όνειρο να οδηγήσει για την ιταλική ομάδα.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ ενημερώθηκε από τον 39χρονο για την απόφασή του ένα 24ωρο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις. Ο Αυστριακός έχει τοποθετηθεί δημοσίως πολλές φορές για τη συνεργασία του με τον Χάμιλτον και το έκανε για ακόμα μία φορά, λίγες ημέρες πριν το γκραν πρι του Καναδά.

«Αν η Ferrari καταφέρει να δώσει στον Λιούις ένα μονοθέσιο που κερδίζει, μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, χωρίς αμφιβολία.. Θα έχω πάντα μια προσωπική σχέση με τον Λιούις και θα ανατρέχω στις σπουδαίες στιγμές, τόσο τις επαγγελματικές όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Όταν ο Λιούις μετακινηθεί στη Ferrari, θα γίνει αντίπαλός μας, αλλά πάντα θα του εύχομαι να διάγει χαρούμενες ημέρες. Μου είχε πει ότι θα έμενε, αλλά μετά αποφάσισε να φύγει. Οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη, αλλά επίσης αλλάζουν και οι συνθήκες. Πρέπει να σέβεσαι την άποψη του καθενός, και δεν κρατώ καθόλου κακία», δήλωσε ο Βολφ στο πρακτορείο ειδήσεων ΡΑ.