Χάμιλτον: «Προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα του 2021»

Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Lars Baron/Getty Images

Χάμιλτον: «Προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα του 2021»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:15 - 02.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 02.04.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε «ανοιχτά» για τη «μάχη» του τίτλου με τον Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι του 2021, τονίζοντας πως «προφανώς και μου έκλεψαν το πρωτάθλημα».

Ο Λιούις Χάμιλτον παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό GQ τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι του «έκλεψαν» τον τίτλο στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι του 2021.

Στον αγώνα εκείνον κρίθηκε το πρωτάθλημα ανάμεσα στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τον Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο να στέφεται πρωταθλητής στο τέλος της κούρσας.

Θυμίζουμε πως ο Φερστάπεν επωφελήθηκε από μία συγκυρία στον αγώνα, καθώς ο Νίκολας Λατίφι της Williams βρέθηκε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνισή του στην πίστα.

Στη συνέχεια ο οδηγός της Red Bull έβαλε τη μαλακή γόμα ελαστικών και εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του μόλις έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας έναν γύρο πριν το τέλος προσπερνώντας τον Χάμιλτον και κατακτώντας το πρώτο του πρωτάθλημα.

«Μου έκλεψαν το πρωτάθλημα του 2021; Προφανώς. Όλοι γνωρίζετε την ιστορία. Όμως αυτό που κρατάω από εκείνη τη στιγμή είναι πως είχα μαζί μου τον πατέρα μου. Την ημέρα που ένιωσα περισσότερο πόνο από ποτέ, αυτός ήταν εκεί.

Με μεγάλωσε με αρχές, πάντα να στέκομαι στα πόδια μου και να έχω το κεφάλι μου ψηλά. Προφανώς και πήγα να συγχαρώ τον Μαξ, δίχως να συνειδητοποιήσω τον αντίκτυπο που είχε ο αγώνας. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκεφτόμουν πως υπάρχει ένας μικρός Λιούις που παρακολουθεί», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια τόνισε πως έχει αφήσει πίσω του τα όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι, λέγοντας: «Αν δω κάποιο βίντεο από τον αγώνα θα νιώσω και πάλι τον πόνο της στιγμής. Όμως μπορώ να πω πως το έχω ξεπεράσει», πρόσθεσε ο Βρετανός πιλότος.