Η Aston Martin κατέθεσε ιστορική πρόταση στον Νιούι

Άντριαν Νιούι

i

©Red Bull

Η Aston Martin κατέθεσε ιστορική πρόταση στον Νιούι

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:01 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 29.03.2024

Η Aston Martin κατέθεσε μία πρόταση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να κάνει δικό της τον κορυφαίο σχεδιαστή στην ιστορία της Formula 1, Άντριαν Νιούι.

Ο «γκουρού» της αεροδυναμικής, Άντριαν Νιούι έχει υπάρξει αντικείμενο άφθονου ενδιαφέροντος από αντίπαλες ομάδες της Formula 1 από τότε που εντάχθηκε στη Red Bull το 2005, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας στο πρωτάθλημα με τον Σεμπάστιαν Φέτελ μεταξύ 2010 και 2013 και τώρα με τον Μαξ Φερστάπεν.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, η Aston Martin κατέθεσε μυθικό συμβόλαιο στον Βρετανό κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να τον κάνει δικό της για την επόμενη χρονιά στη Formula 1.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Λόρενς Στρολ έχει βάλει τα δομικά στοιχεία για να δημιουργήσει μια ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τη Red Bull, τη Mercedes και τη Ferrari για τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από την ανέγερση ενός υπερσύγχρονου αρχηγείου, με μια νέα αεροδυναμική σήραγγα, ο Στρολ έχει ήδη προσελκύσει αρκετούς βασικούς σχεδιαστές από αντίπαλες ομάδες καθώς και έχει υπογράψει συμφωνία με την Honda για την εποχή των κανονισμών του 2026.

Το πρότζεκτ Νιούι θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το τελευταίο κομμάτι του παζλ που λείπει για να κλείσει το χάσμα από τις κορυφαίες ομάδες της F1 και να δελεάσει τον Φερνάντο Αλόνσο να παραμείνει στην ομάδα.

Θα μπορούσε επίσης να είναι ένα επιπλέον επιχείρημα για να πειστεί ο Φερστάπεν, ο οποίος είναι επίσης αντικείμενο ενδιαφέροντος από τη Mercedes, να συνεχίσει την επιτυχημένη σχέση του με τον Βρετανό και τη Honda.

Μάλιστα ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Τότο Βολφ δήλωσε πως ο 26χρονος είναι ο νούμερο ένα στόχος για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον - είτε το 2025, είτε στο απώτερο μέλλον.

Θυμίζουμε ότι ο Νιούι υπέγραψε πρόσφατα την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Red Bull, και είπε σε δηλώσεις του ότι δεν βλέπει λόγο να φύγει από το Μίλτον Κινς. Ωστόσο οι εσωτερικές διαμάχες των τελευταίων δύο μηνών ίσως και να του προσφέρουν πολλούς τέτοιους λόγους για να «σπάσει» το συμβόλαιό του.