Το θαύμα του Σάινθ: Από το «κρεβάτι του πόνου» στην κορυφή της Μελβούρνης

Το θαύμα του Σάινθ: Από το «κρεβάτι του πόνου» στην κορυφή της Μελβούρνης

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:18 - 28.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 28.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ έκανε ένα εντυπωσιακό comeback στην ιστορία της Formula 1, παίρνοντας τη νίκη στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο Κάρλος Σάινθ με αυτό που κατάφερε να κάνει στο τρίτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, το GP της Αυστραλίας θα μείνει για πάντα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Ισπανός πιλότος απουσίασε από το τριήμερο του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, καθώς υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο της Τζέντα.

Τη θέση του πήρε ο 18χρονος Βρετανός Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος εντυπωσίασε, τερματίζοντας 7ος στο ντεμπούτο στην Formula 1.

Θυμίζουμε ότι ο Μπέρμαν, ο οποίος οδηγεί για την Prema Racing στη Formula 2, έχει περάσει από την Ακαδημία Οδηγών της Scuderia Ferrari. Ο 18χρονος πιλότος τερμάτισε στην 6η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 2 την περασμένη σεζόν.

Η επιστροφή του Σάινθ στο αγωνιστικό τριήμερο της Αυστραλίας ήταν αμφίβολη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των πρώτων ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ.

Ωστόσο από εκεί και μετά όσα συνέβησαν ήταν «μαγικά» για τον Ισπανό, καθώς όχι μόνο κατάφερε να μπει στο κόκπιτ της SF-24, αλλά κατέλαβε και την 2η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (23/3).

Στον αγώνα ο Σάινθ πήρε τα ηνία του αγώνα, αφού ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε μόλις στον 3ο γύρο, λόγω προβλήματος στα φρένα της RB20. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.  

Έτσι ο οδηγός της Scuderia έφτασε σε μία πολύ άνετη επικράτηση. Αυτήν ήταν η 3η νίκη του 29χρονου Ισπανού στη Formula 1, μετά το Σίλβερστον το 2022 και τη Σιγκαπούρη πέρυσι.

Ο Σάινθ ανάρτησε στα social media φωτογραφίες από την επέμβασή του, αλλά και βίντεο από τον «αγώνα δρόμου» που έκανε για να δώσει το «παρών» στο GP της Μελβούρνης.

«Ο δρόμος προς την ανάρρωση και φόρος τιμής σε όσους βοήθησαν να συμβούν όλα αυτά. Τώρα είναι ώρα να επιστρέψω στις προπονήσεις, σε καλή κατάσταση και να προετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ», έγραψε ο Ισπανός σε ανάρτησή του στο Twitter.