Λεκλέρ: «Ο Σάινθ έκανε έναν φοβερό αγώνα, εγώ δυσκολεύτηκα πολύ με τη σκληρή γόμα ελαστικών»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Qian Jun/MB Media/Getty Images

Λεκλέρ: «Ο Σάινθ έκανε έναν φοβερό αγώνα, εγώ δυσκολεύτηκα πολύ με τη σκληρή γόμα ελαστικών»

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:08 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 24.03.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ μετά την ολοκλήρωση του GP της Αυστραλίας εξέφρασε ορισμένα παράπονα από την απόδοσή του, ενώ δεν έλειψε να συγχαρεί τον Κάρλος Σάινθ για τη νίκη του.

Η Ferrari θριάμβευσε εκμεταλλευόμενη και τις συγκυρίες κάνοντας το 1-2 στο γκραν πρι της Αυστραλίας. Ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε τη νίκη στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ και έφτασε τις τρεις νίκες στη καριέρα του στο σπορ.

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ, ολοκληρώνοντας έτσι ένα τέλειο αγωνιστικό τριήμερο για την ομάδα του Μαρανέλο. Ο Μογεγάσκος χρειάστηκε να αμυνθεί στους οδηγούς της McLaren, Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι και έχοντας την σωστή στρατηγική κατάφερε να ανεβεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

«Αισθάνομαι πολύ καλά, περισσότερο για την ομάδα. Είχαμε να κάνουμε 1-2 από το Μπαχρέιν του 2022, για το οποίο έχω όμορφες αναμνήσεις. Είναι φοβερό που το καταφέραμε και πάλι.

Ο Κάρλος είχε ένα τρομερό τριήμερο, έκανε φοβερό αγώνα. Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ με το πρώτο σετ σκληρής γόμας ελαστικών. Δεν ξέρω γιατί αλλά δεν έκανα καλή διαχείριση ελαστικών. Στο τελευταίο stint ήταν καλύτερα τα πράγματα. Το 1-2 ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε σήμερα», ανέφερε αρχικά ο Λεκλέρ.

Για το αν θα μπορούσε να κερδίσει τον Σάινθ, ο Λεκλέρ δήλωσε: «Δεν μπορούσα να επιτεθώ στον Σάινθ διότι στο πρώτο stint χρειάστηκε να αμυνθώ και να μπω για αλλαγή ελαστικών αρκετά νωρίς. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Κάρλος ήταν πολύ γρήγορος και εγώ δυσκολεύτηκα με τα ελαστικά.

Μετά το πρώτο pit-stop ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα έπαιρνα τη νίκη. Ο Κάρλος έκανε καλύτερη δουλειά και άξιζε τη νίκη. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα», κατέληξε.