Ο Φερστάπεν τέθηκε εκτός συνέχειας στο GP Αυστραλίας, για πρώτη φορά μετά από 43 αγώνες (vid)

Εγκατάλειψη Μαξ Φερστάπεν από το γκραν πρι της Αυστραλίας

i

©printscreen

Ο Φερστάπεν τέθηκε εκτός συνέχειας στο GP Αυστραλίας, για πρώτη φορά μετά από 43 αγώνες (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 06:46 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 06:49 - 24.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν εγκατέλειψε στον τρίτο γύρο του γκραν πρι της Αυστραλίας, καθώς το μονοθέσιό του άρχισε να βγάζει καπνούς από τον πίσω δεξί τροχό.

Το εντυπωσιακό σερί τερματισμών του Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1 έληξε στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε την πρωτοπορία του αγώνα από τον Κάρλος Σάινθ στον δεύτερο γύρο πριν αρχίσει να βγαίνει καπνός από το πίσω μέρος του μονοθεσίου του.

Σύντομα έγινε σαφές ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την RB19, καθώς ο Φερστάπεν βγήκε από την αγωνιστική γραμμή για να αφήσει τα υπόλοιπα μονοθέσια να τον περάσουν.

Ο Ολλανδός μπήκε στα pits λίγο αργότερα, όπου οι μηχανικοί της Red Bull ψέκασαν με τον πυροσβεστήρα στα πίσω δεξιά φρένα, όπου η φωτιά ήταν εμφανής.

Ήταν η πρώτη εγκατάλειψη του Φερστάπεν από το γκραν πρι της Αυστραλίας πριν από δύο χρόνια, όπου για άλλη μια φορά «χτυπήθηκε» από μηχανικό πρόβλημα.

Το σερί των 43 συνεχόμενων τερματισμών σε αγώνες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της F1, πίσω μόνο από το σερί των 48 του Λιούις Χάμιλτον.

Ο Φερστάπεν ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει το ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του στη Μελβούρνη πριν αναγκαστεί να αποσυρθεί από το υπόλοιπο του αγώνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο: