Χάμιλτον: «Έχω συνηθίσει πλέον να αποκλείομαι στο Q2»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Robert Cianflone/Getty Images

Χάμιλτον: «Έχω συνηθίσει πλέον να αποκλείομαι στο Q2»

Ο Λιούις Χάμιλτον εξήγησε τους λόγους που αποκλείστηκε από το Q2 των κατατακτήριων δοκιμών και την πρώτη δεκάδα της εκκίνησης του GP Αυστραλίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκλείστηκε στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών της Αυστραλίας, έχοντας προηγουμένως σημειώσει οκτώ πολ ποζίσιονς στη Μελβούρνη.  

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε εκτός του τρίτου σκέλους των κατατακτήριων, με την διαφορά του από την κορυφή να είναι για μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Χάμιλτον εμφανίστηκε απογοητευμένος, τονίζοντας: «Έχω συνηθίσει πλέον να αποκλείομαι στο Q2. Δεν νιώθω κάτι το ιδιαίτερο. Σαφώς και δεν είναι κάτι καλό».

Για τη διαφορά απόδοσης από τον team mate του, Τζορτζ Ράσελ (θα εκκινήσει από την 7η θέση του αγώνα), ο Χάμιλτον είπε: «Είμαι λιγότερο σταθερός από τον Τζορτζ, τα πηγαίνει καλύτερα από μένα με το μονοθέσιό μας. Σε τρεις κατατακτήριες δοκιμές φέτος με έχει ξεπεράσει.

Δείχνει να κάνει καλύτερη δουλειά απ' ό,τι εγώ. Προσπαθώ να κρατήσω το κεφάλι μου έξω από το νερό, συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα». 

Στη συνέχεια ο πιλότος της Mercedes αναφέρθηκε στη συμπεριφορά της W15, λέγοντας: «Οι πρωινές ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν καλύτερες για εμάς, όμως όταν το απόγευμα ο άνεμος έγινε πιο δυνατός, το μονοθέσιο ήταν λιγότερο σταθερό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το τι πρέπει να επιδιορθωθεί στο μονοθέσιο της Mercedes, απάντησε: «Είναι μεγάλη η λίστα. Εννοώ, το αυτοκίνητό μας είναι λίγο σαν να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Το απόγευμα εδώ ο αέρας έγινε πιο δυνατός, όπως ήταν στις δεύτερες χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, κι όποτε συμβαίνει αυτό το αυτοκίνητο γίνεται πολύ πιο ασταθές. Σήμερα το πρωί ήταν καλά, αλλά μετά δυνάμωσε ο άνεμος.

Όμως, οι άλλοι δείχνουν να μπορούν να ανεβάζουν το ρυθμό τους στις δοκιμές κατάταξης. Δεν είμαι σίγουρος γιατί, αλλά η πρόσφυση δεν μου έδινε την ίδια αίσθηση στις κατατακτήριες, παρά το γεγονός ότι ήμασταν ελαφρύτεροι σε καύσιμα. Δεν είναι καλό αυτό το αίσθημα για κανέναν στην ομάδα, αλλά θα συνεχίσουμε να το δουλεύουμε», κατέληξε ο Χάμιλτον.