Ο Φερστάπεν έκανε στη Μελβούρνη το τρία στα τρία στις πολ

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Ο Φερστάπεν έκανε στη Μελβούρνη το τρία στα τρία στις πολ

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:11 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:58 - 23.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στις κατατακτήριες δοκιμές της Αυστραλίας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP της Αυστραλίας αναμενόταν να είναι μια διαδικασία ιδιαίτερα ανταγωνιστική και με σκληρές μάχες.

Τελικά όμως εξελίχθηκε σε μια άνετη επικράτηση του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, ο οποίος εξασφάλισε για τρίτο αγώνα στη σειρά την πρώτη θέση στην εκκίνηση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ με το πρώτο μονοθέσιο της Scuderia Ferrari, ενώ την τριάδα έκλεισε η έτερη Red Bull του Σέρχιο Πέρες.

Το πρώτος σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών ξεκίνησε με 19 οδηγούς στο grid, καθώς ο Λόγκαν Σάρτζεντ δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο τριήμερο του γκραν πρι της Αυστραλίας, μετά την απόφαση της Williams να δώσει το μονοθέσιο του Αμερικανού στον Ταϊλανδό.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμών ο Άλμπον είχε άσχημη έξοδο στις μπαριέρες στην έξοδο της στροφής 7. 

Η ζημιά στην FW46 του Ταϊλανδού αποδείχθηκε τόσο μεγάλη που δεν υπήρχε η δυνατότητα επισκευής εν όψει των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα στην Αυστραλία το πρωί της Κυριακής. Έτσι η βρετανική ομάδα έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει το μονοθέσιο του Σάρτζεντ στον Άλμπον για το υπόλοιπο τριήμερο.

Οι πιλότοι της Ferrari ξεκίνησαν πολύ καλά στο πρώτο σκέλος, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι στη πρώτη θέση και τον Σαρλ Λεκλέρ να ακολουθεί στη 2η.

Ωστόσο η Red Bull δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ο Σέρχιο Πέρες με τον Μαξ Φερστάπεν ανέβηκαν στη 2η και 3η αντίστοιχα της κατάταξης.

Οι οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στο Q2 ήταν οι: Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas), Πιερ Γκασλί (Alpine), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber). Ο Ρικιάρντο έπεσε στην 18η θέση, καθώς ο καλύτερος χρόνος του διαγράφηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Στο δεύτερο σκέλος, ο Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren.

Ωστόσο όταν ο Σάινθ έβαλε τα φρέσκα ελαστικά σκαρφάλωσε στη πρώτη θέση και ο Λεκλέρ ακολούθησε στη 2η.

Στη μάχη για την είσοδο στη δεκάδα είχαμε μία μεγάλη έκπληξη. Συγκεκριμένα, ο Λιούις Χάμιλτον δεν κατάφερε να περάσει στο Q3 των κατατακτήριων.

O Βρετανός οδηγός της Mercedes σημείωσε τον 11ο χρόνο στη δεύτερη περίοδο στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας και θα εκκινήσει από το δεύτερο μισό του grid στον αγώνα της Κυριακής.

Μαζί με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή αποκλείστηκαν και οι: Άλεξ Άλμπον (Williams), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Εστεμπάν Οκόν (Alpine).

Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων, φαινόταν ότι η μάχη για την πολ ποζίσιον θα δινόταν ανάμεσα στις δύο Ferrari και τον Φερστάπεν.

Ο Φερστάπεν με την πρώτη του προσπάθεια ανέβηκε στην κορυφή, αφήνοντας με σχεδόν 3 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω τους Σάινθ και Λεκλέρ.

Οι δύο πιλότοι της ιταλικής ομάδας στη δεύτερη χρονομετρημένη προσπάθειά τους δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την επίδοσή τους. Έτσι ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την πολ ποζίσιον για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν.

Ο Κάρλος Σάινθ κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.

Ακολούθησαν οι: Λάντο Νόρις (McLaren), Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Τζορτζ Ράσελ Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (RB), Λανς Στρολ (Aston Martin) και Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin).

Ο αγώνας της Κυριακής στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 6:00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Tags: