Ο Λεκλέρ ταχύτερος στα τρίτα δοκιμαστικά της Μελβούρνης

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Ο Λεκλέρ ταχύτερος στα τρίτα δοκιμαστικά της Μελβούρνης

Άγγελος Φραγκισκάτος 04:55 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 05:09 - 23.03.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ήταν ταχύτερος στην τρίτη και τελευταία περίοδο δοκιμών του GP της Αυστραλίας.

Η αγωνιστική δράση στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ συνεχίστηκε με τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Αυστραλίας.

Στο τελευταίο 60λεπτο δοκιμών του αγωνιστικού τριημέρου, ομάδες και οδηγοί πραγματοποίησαν προσομοιώσεις κατατακτηρίων, ενώ προσπάθησαν να βελτιστοποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους.

Ταχύτερος στο FP3 ήταν ο Σαρλ Λέκλέρ της Scuderia Ferrari. Ο Μονεγάσκος στην τελευταία του προσπάθεια ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, σημειώνοντας το 1:16,714 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να απέχει για μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον χρόνο του Λεκλέρ.

Την τριάδα έκλεισε η έτερη Ferrari του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ήταν για 77 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον ομόσταβλό του.  

Οι δύο οδηγοί της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ βρέθηκαν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στην 6η θέση ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με το πρώτο μονοθέσιο της Aston Martin, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull.

Ο τοπικός ήρωας, Όσκαρ Πιάστρι ακολούθησε στην 8η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λανς Στρολ της Aston Martin και Λάντο Νόρις της McLaren.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί δεν μπορούσαν να βελτιώσουν το χρόνο τους με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Η δράση στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ συνεχίζεται στις 7:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης στον αγώνα της Κυριακής (24/3, 06:00).

Tags: