Ο Χάμιλτον βίωσε στην Αυστραλία μία από τις «χειρότερες περιόδους που είχα ποτέ»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo credit should read Chris Putnam/Future Publishing via Getty Images

Ο Χάμιλτον βίωσε στην Αυστραλία μία από τις «χειρότερες περιόδους που είχα ποτέ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:15 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:20 - 22.03.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε ότι οι δεύτερες δοκιμές για το GP της Αυστραλίας ήταν μια από τις «χειρότερες περιόδους που είχα πιθανώς εδώ και πολύ καιρό» λόγω της αξιοπιστίας της W15.

Αφού η Mercedes έκανε αλλαγές από τον τελευταίο αγώνα στη Τζέντα, ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι το μονοθέσιο ένιωθε ότι «καλύτερο είχε νιώσει ποτέ» στην αρχή του FP1 του γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ωστόσο, μετά από προσαρμογές στο set-up, ανέφερε ότι τα πράγματα γινόταν «χειρότερα και χειρότερα» και ότι τελικά στο FP2 ένιωσε τη λιγότερη αυτοπεποίθηση που είχε ποτέ με το αυτοκίνητο.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είδε το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στη 18η θέση της τελικής κατάταξης των δεύτερων δοκιμαστικών της Μελβούρνης.

«Προφανώς δεν νιώθω τέλεια. Είχαμε μία από τις χειρότερες περιόδους εδώ και αρκετό καιρό. Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές δεν ήταν τόσο άσχημες. Ο πρώτος γύρος που έκανα ήταν καλός αλλά από εκεί άρχισε να χειροτερεύει η κατάσταση ολοένα και περισσότερο.

©Mercedes

Κάναμε κάποιες μεγάλες αλλαγές στο μονοθέσιο, μπαίνοντας στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορώ να πω ότι δεν νιώθω άνετα μέσα στην W15». ανέφερε ο Χάμιλτον.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ εξήγησε μιλώντας στο αγγλικό δίκτυο Sky Sports F1: «Καταφέραμε να κάνουμε πειράματα αλλά δεν καταφέραμε να ξεκλειδώσουμε την απόδοση. Στη δεύτερη περίοδο κάναμε ορισμένες ριζικές αλλαγές ρυθμίσεων στο (αυτοκίνητο του) Λιούις, και αυτό απέτυχε παταγωγώς, αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε τις δοκιμές αυτές.

Στην άλλη πλευρά (του Τζορτζ Ράσελ) ήταν λίγο καλύτερα, αλλά μας λείπει ακόμα η απόδοση. Σε έναν γύρο μόνο είμαστε λίγο καλύτεροι γενικώς, αλλά δεν ήταν καλά (σήμερα). Αν πω ότι δεν είμαι εκνευρισμένος, δεν θα είναι η αλήθεια. Σίγουρα είμαστε, διότι προσπαθούμε τόσο πολύ προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε εκείνο το 'κλειδί' που θα μας βοηθήσει να μπούμε στη σωστή κατεύθυνση.

Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Έχουμε δει ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει ταχύτητα. Δεν θέλω να κάνω ένα πισωγύρισμα και να πω ότι απλά δεν είμαστε καλοί σε αυτό το πλαίσιο κανονισμών, διότι διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για να λύσουμε τα προβλήματα, και θα το κάνουμε», κατέληξε.