Ο Λεκλέρ «πέταξε» στην κορυφή στο FP2 του GP της Αυστραλίας

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Ο Λεκλέρ «πέταξε» στην κορυφή στο FP2 του GP της Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 08:16 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 22.03.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Αυστραλίας.

Η δράση συνεχίστηκε στο γκραν πρι της Αυστραλίας της Formula 1 με το FP2 να μας προσφέρει ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της δυναμικής των ομάδων.

Ταχύτερος στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Ο Μονεγάσκος πιλότος ήταν κυρίαρχος στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ και με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:17,277.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να απέχει για μόλις 0,381 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Ο Κάρλος Σάινθ κατετάγη στη 3η θέση των χρόνων με το δεύτερο μονοθέσιο της Ferrari. Οι οδηγοί της Aston Martin, Λανς Στρολ και Φερνάντο Αλόνσο βρέθηκαν στη 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Στην 6η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος με το ζόρι μπόρεσε να κάνει μία γρήγορη προσπάθεια με την ασταθή σε πολλά σημεία W15.

Ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren βρέθηκε στην 7η θέση, μπροστά από τη Red Bull του Σέρχιο Πέρες.

Στην 9η θέση ήταν ο Λάντο Νόρις με τη δεύτερη McLaren, ο οποίος στα πρώτα δοκιμαστικά σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Γιούκι Τσουνόντα με την RB.

Στα δεύτερα δοκιμαστικά της Μελβούρνης ο Άλεξ Άλμπον δεν πήρε μέρος, καθώς το μονοθέσιό του δεν ήταν έτοιμο, λόγω του ατυχήματος που υπέστη στο FP1.

Η δράση στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ συνεχίζεται τα ξημερώματα Σαββάτου στις 3:30 ώρα Ελλάδος με το FP3. 

Tags: