Ο Στάινερ πιστεύει ότι παρέμεινε «παραπάνω από όσο έπρεπε» επικεφαλής στη Haas

Γκίντερ Στάινερ

i

©Haas

Ο Στάινερ πιστεύει ότι παρέμεινε «παραπάνω από όσο έπρεπε» επικεφαλής στη Haas

Ο πρώην επικεφαλής της Haas, Γκίντερ Στάινερ παραδέχτηκε ότι «έμεινε στη Haas πάρα πολύ καιρό», καθώς σκεφτόταν την αποχώρησή του από την ομάδα τον Ιανουάριο.

Μετά από μια καταστροφική σεζόν του 2023, που είδε τη Haas να τερματίζει στην τελευταία θέση του πίνακα των κατασκευαστών, ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της ομάδας Τζιν Χάας εξαντλήθηκε από την υπομονή του από την έλλειψη προόδου και αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του επικεφαλής, Γκίντερ Στάινερ.

Στη θέση του, η Haas προώθησε τον πρώην διευθυντή μηχανικής παρατρόχιου Αγιάο Κομάτσου στο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας, με τον Στάινερ να επιστρέφει στα paddock στην έναρξη της σεζόν στο Μπαχρέιν ως σχολιαστής αγώνων της F1 για λογαριασμό του γερμανικού καναλιού, RTL.  

Μιλώντας στο F1.com, ο Στάινερ δήλωσε ότι αφού είχε περισσότερο χρόνο να σκεφτεί τον περασμένο χειμώνα, τώρα αναγνωρίζει ότι έπρεπε να είχε φύγει από τη Haas νωρίτερα.

«Μου αρέσει η ζωή μου από την στιγμή που αποχώρησα από την Haas, πριν από την έναρξη της σεζόν. Είναι η πρώτη φορά που “έσβησα” τελείως από τη Formula 1 μετά από μία δεκαετία. Όσο περνάει ο καιρός τόσο συνειδητοποιώ πως παρέμεινα για υπερβολικό χρόνο στην Haas. Όταν είσαι εκτός του αθλήματος τότε είναι που καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις. Όσο είσαι εκεί μέσα, βρίσκεσαι σε άρνηση και θεωρείς πως μπορείς να καταφέρεις κάποια πράγματα, ενώ στην πραγματικότητα είναι αδύνατον.

Όταν ο Τότο Βολφ ξεκίνησε με την Mercedes, η ομάδα δεν ήταν στα πάνω της. Ναι, σίγουρα είχαν το πλεονέκτημα του κινητήρα στην αρχή, αλλά ο Τότο ήταν που οδήγησε την ομάδα από την μέση του βαθμολογικού πίνακα σε 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Το ίδιο και με την Red Bull. Πόσο καιρό τους πήρε να φτάσουν εκεί; Κάθε χρόνο συνέχισαν να βελτιώνονται.

Πρέπει να έχεις αρκετή υπομονή αλλά και πλάνο για να φτάσεις εκεί. Θα επέστρεφα στη Formula 1, με την προϋπόθεση να υπάρχει το σωστό πρότζεκτ, εκτελεσμένο σωστά», ανέφερε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας, Στάινερ.