Ο Σάινθ επιστρέφει στο GP της Αυστραλίας

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ επιστρέφει στο GP της Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:24 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 21.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, με τον Ισπανό της Ferrari να έχει αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση σκωληκοειδίτιδας που είχε υποβληθεί.

Μόλις δύο εβδομάδες αφότου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδούς, ο Κάρλος Σάινθ πρόκειται να επιστρέψει στο τιμόνι της Ferrari την Παρασκευή (22/3) στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο 29χρονος έχασε τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας αφού την ημέρα των προκριματικών διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Μετά από δύο εβδομάδες ανάρρωσης, κατά τις οποίες δεν έχει προπονηθεί ή χρησιμοποιήσει τον προσομοιωτή της Scuderia, όπως συνήθως, ο Σάινθ πρόκειται να επιστρέψει στην δράση την Παρασκευή για τις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές στη Μελβούρνη εν όψει του αγώνα της Κυριακής (24/3).

Ο Ισπανός πιλότος ανέφερε ότι η κατάστασή του θα αξιολογηθεί μετά τις δοκιμές για να διασφαλιστεί ότι είναι ικανός να λάβει μέρος στις κατατακτήριες του Σαββάτου και τον αγώνα την Κυριακή, αλλά είναι βέβαιος ότι θα μπορέσει να επιστρέψει σε ένα πλήρες αγωνιστικό τριήμερο.

«Είμαι έτοιμος να μπω στο μονοθέσιο, αλλά προφανώς δεν είμαι χαζός. Αν δεν νιώθω καλά στις ελεύθερες δοκιμές θα είμαι ο πρώτος που θα σηκώσει το χέρι και θα πω πως χρειάζομαι άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι το επόμενο γκραν πρι στην Ιαπωνία, για να συνέλθω. Δεν θέλω να υποφέρω από τον πόνο ή να το κάνω χειρότερο. Θα είμαι πολύ ξεκάθαρος για το πώς νιώθω μετά τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές», ανέφερε ο Ισπανός.

Το 2022, ο οδηγός της Williams, Άλεξ Άλμπον, ανάρρωσε από σκωληκοειδίτιδα, η οποία περιελάβανε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, για να αγωνιστεί τρεις εβδομάδες αργότερα στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης.

Ο Σάινθ είπε ότι μίλησε με τον Άλμπον για να καταλάβει καλύτερα την πρόκληση που θα αντιμετωπίσει, λέγοντας: «Βρήκα επίσης μεγάλη υποστήριξη από τον Άλεξ σε αυτή την περίπτωση, γιατί πέρασε από μια παρόμοια διαδικασία», πρόσθεσε ο Ισπανός.

Θυμίζουμε πως τη θέση του στο μονοθέσιό του στον περασμένο αγώνα πήρε ο 18χρονος, Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος και τερμάτισε στην 7η θέση του αγώνα της Τζέντα (εκκινώντας από την 11η θέση) και πήρε τους παρθενικούς του βαθμούς στη Formula 1!