Οι πρώτες επαφές του Σάινθ με τη Mercedes ξεκίνησαν

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Οι πρώτες επαφές του Σάινθ με τη Mercedes ξεκίνησαν

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:03 - 15.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 15.03.2024

Οι φήμες στον «μαγικό κόσμο» της Formula 1 αναφέρουν πως ο Κάρλος Σάινθ και η Mercedes είχαν μια πρώτη επαφή για πιθανή συνεργασία από το 2025.

Ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, καθώς έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, εμφανίστηκε στα paddock εν όψει του αγώνα του Σαββάτου για να επευφημήσει τις προσπάθειες των Σαρλ Λεκλέρ και Όλιβερ Μπέρμαν.

Ο πατέρας του Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ ήταν επίσης παρών, όπως και ο μάνατζέρ του Κάρλος Ονιόρο και είχαν κρίσιμες συναντήσεις με τον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ.

Η Mercedes βρίσκεται σε αναζήτηση οδηγού για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς μετά την μετακίνηση-σοκ του Λιούις Χάμιλτον να ενταχθεί στη Scuderia Ferrari, μια απόφαση που άφησε τη Σάινθ χωρίς δουλειά το 2025.

Ο Ισπανός έχει συνδεθεί με τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes. Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, «κατά τη διάρκεια του GP της Σαουδικής Αραβίας οι εκπρόσωποι του Σάινθ έμειναν στο χώρο φιλοξενίας της Mercedes για πολλή ώρα.

Καθώς η ιταλική εφημερίδα επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις του Ισπανού με τη Mercedes έχουν ξεκινήσει, ο Κάρλος Τζούνιορ μίλησε για τις προδιαγραφές βάσει των οποίων θα επιλέξει τη νέα του ομάδα.

«Αναζητώ ένα πρόγραμμα που θα μου επιτρέπει να κερδίζω και να αποδίδω το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε αρχικά ο 29χρονος και συνέχισε: «Αλλά επίσης αποζητώ και τη σταθερότητα, που είναι πολύ σημαντική για ένα πρόγραμμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Το χτίσιμο μια δυνατής ομάδας όπου η οδηγός καταλαβαίνει την ομάδα και η ομάδα τον οδηγό. Οπότε, με τα δύο αυτά στοιχεία στο μυαλό μου θα λάβω την απόφασή μου, παίρνοντας όσο χρόνο χρειαστεί».

Για τις επαφές του πατέρα του με τη Red Bull αλλά και τη Mercedes, υπογράμμισε: «Αν είδατε τον πατέρα μου να χαιρετά τον Χέλμουτ Μάρκο πρέπει να θυμάστε ότι έχει εξαιρετική σχέση μαζί του, με τον ίδιο τρόπο που έχει και με τον Τότο (Βολφ)», κατέληξε ο Σάινθ.

Ο Σάινθ συνδέεται επίσης και με την Audi, αλλά μιλάμε για μία ομάδα που δεν θα βρεθεί στη Formula 1 πριν το 2026. Το μόνο σίγουρο είναι πως φήμες και εικασίες θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Μάλιστα αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν διάφορα σενάρια σχετικά με μια πιθανή μετακίνηση του Μαξ Φερστάπεν από τη Red Bull στη Mercedes. Η κατάσταση στο εσωτερικό της αυστριακής ομάδας δεν είναι καλή, οπότε η πιθανότητα να αποχωρήσει ο Ολλανδός φαίνεται πιο πιθανή.