Ο Βολφ θα ήθελε τον Φερστάπεν στη Mercedes

Τότο Βολφ

i

©Mercedes

Ο Βολφ θα ήθελε τον Φερστάπεν στη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:21 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 14.03.2024

Ο Τότο Βολφ παραδέχτηκε ότι «θα ήθελε» να έχει τον Μαξ Φερστάπεν στη Mercedes εάν ο Ολλανδός γίνει διαθέσιμος, αν και ο επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισε επίσης ότι η τρέχουσα προτεραιότητα για τα «ασημί βέλη» είναι να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους πριν σκεφτούν πολύ το μέλλον.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις γύρω από την αγορά των οδηγών τον τελευταίο καιρό, με τις εικασίες να προκύπτουν ότι ο Μαξ Φερστάπεν θα μπορούσε να κοιτάξει να αγωνιστεί αλλού παρά το συμβόλαιο με τη Red Bull που τον κρατά επί του παρόντος στην ομάδα μέχρι το τέλος του 2028.

Αυτό τον έδειξε να συνδέεται με μια μετακόμιση στη Mercedes, δεδομένου ότι μια θέση έχει γίνει διαθέσιμη για το 2025 μετά την απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να μεταβεί στη Ferrari.

Με τους Φερστάπεν και Red Bull να έχουν αποδειχθεί κυρίαρχη δύναμη στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια, ο Βολφ ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας για το εάν θα ήταν καλό για το άθλημα εάν ο Ολλανδός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής επιδιώκει μια νέα πρόκληση με άλλη ομάδα.

«Θα ήθελα πολύ να έχω τον Φερστάπεν στη Mercedes. Όμως πρέπει πρώτα να διορθώσουμε το μονοθέσιό μας. Οφείλουμε πλέον στον Λιούις και στον Τζορτζ να βελτιώσουμε το μονοθέσιό μας ώστε να έχουμε ένα αποδοτικό πακέτο και μετά να ονειρευόμαστε το μέλλον. Όπως έχω ξαναπεί, ένας οδηγός θα επιλέξει να είναι μόνο στο ταχύτερο μονοθέσιο.

©Mercedes

Αυτό δίνει την ευκαιρία σε έναν οδηγό να κατακτήσει πολλές νίκες και πρωταθλήματα. Σε αυτή τη θέση είναι ο Φερστάπεν τώρα. Ένας οδηγός είναι στη φύση του να βρίσκεται στο ταχύτερο δυνατό μονοθέσιο. Θα το πω απλά. Ο Μαξ πρέπει να πάρει μια απόφαση αλλά δεν πιστεύω πως υπάρχει ομάδα στο grid που δεν θα έκανε τα πάντα για να πάρει τον Φερστάπεν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολφ.

Στο μεταξύ, η Mercedes επικεντρώνεται στο να συνεχίσει να βελτιώνει τα μονοθέσιό της μετά από μια δύσκολη διετία. Ενώ η ομάδα αγωνίστηκε να προχωρήσει μπροστά το 2022 και το 2023, ο Βολφ έχει ρίξει «φως» στο γιατί νιώθει πιο σίγουρος ότι μπορούν να το πετύχουν αυτή τη φορά.

«Είναι μια διαφορετική αυτοπεποίθηση που έχω στην ομάδα αυτή τη φορά. Απλώς έχω την αίσθηση ότι θα βγούμε στην κορυφή. Είναι αρκετά καλό να νικήσεις τον Μαξ σε μια Red Bull; Όχι, δεν είναι, αλλά τουλάχιστον να επαναφέρουμε τους εαυτούς μας στη θέση να παλεύουμε για τα βάθρα και να είμαστε ακριβώς εκεί. Ναι, εκατό τοις εκατό θα φτάσουμε εκεί», κατέληξε.