Ο Χάμιλτον εκθέτει τη Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Ο Χάμιλτον εκθέτει τη Mercedes

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:59 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 14.03.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε απογοητευμένος μετά την μέτρια εμφάνιση στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον επέμεινε ότι η Mercedes πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές στη W15, αφού ένιωθε σαν να αγωνιζόταν σε «μια διαφορετική κατηγορία» από τους αντιπάλους του στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τερμάτισε στη 9η θέση του GP της Τζέντα, έχοντας δει η στρατηγική της γερμανικής ομάδας να αποτυγχάνει να αποφέρει «καρπούς», αφού επέλεξε να μην μπει στα pits κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Χάμιλτον αναγκάστηκε να βλέπει το πίσω μέρος της McLaren του Λάντο Νόρις στα τελευταία στάδια του αγώνα, μη μπορώντας να τον προσπεράσει και μιλώντας στο Sky Sports F1, ο Βρετανός είπε: «Το μονοθέσιο είναι καλό στις στροφές χαμηλής και μεσαίας ταχύτητας. Στις στροφές υψηλής ταχύτητας είμαστε πάρα πολύ πίσω. Σε σχέση με τα άλλα μονοθέσια είναι σαν να ήμουν σε μια διαφορετική κατηγορία στις γρήγορες στροφές.

Είναι εκνευριστικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να είμαστε σχεδόν στην ίδια κατάσταση. Είναι ξεκάθαρα δύσκολο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και ξέρω πως όλοι στο εργοστάσιο πιέζουν σκληρά. Πρέπει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Μπορεί να μην έχουμε κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές. Οι τρεις ομάδες που είναι μπροστά μας έχουν διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία από εμάς και είναι σίγουρο πως μπορούμε να βρούμε επιπλέον απόδοση με το μονοθέσιό μας», δήλωσε.

Η αναποτελεσματικότητα του Χάμιλτον την ημέρα του αγώνα ακολούθησε έναν δύσκολο πρώτο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν, όπου αυτός και ο ομόσταβλός του Τζορτζ Ράσελ αντιμετώπισαν προβλήματα ψύξης.

Με τη Mercedes να αποδεικνύεται πιο αργή από τη Red Bull, τη Ferrari, την Aston Martin και τη McLaren στη Τζέντα, ο Χάμιλτον παραδέχτηκε: «Σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάποιες μεγάλες αλλαγές.

Δεν έχουμε κάνει αρκετά μεγάλες αλλαγές, ίσως. Αν κοιτάξετε τις τρεις ομάδες που έχουμε μπροστά μας, εξακολουθούν να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το πού βρισκόμαστε σε ορισμένους τομείς. Έχουμε λοιπόν κάποιες επιδόσεις να προσθέσουμε, αυτό είναι σίγουρο», κατέληξε.