Μπέρμαν: «Εκτελέσαμε καθαρά τον αγώνα, χωρίς λάθη, θα ήταν φανταστικό αν άνοιγε μια πόρτα για τη F1»

Όλιβερ Μπέρμαν

i

©Scuderia Ferrari

Μπέρμαν: «Εκτελέσαμε καθαρά τον αγώνα, χωρίς λάθη, θα ήταν φανταστικό αν άνοιγε μια πόρτα για τη F1»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:45 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 12.03.2024

Ο Όλιβερ Μπέρμαν πιστεύει πως έκανε ό,τι περισσότερο θα μπορούσε για να πείσει ότι αξίζει μια θέση στη Formula 1 το 2025.

Ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari διαγνώστηκε με σκωληκοειδίτιδα την Παρασκευή (8/3) και συνεπώς δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας αυτό το τριήμερο.

Ο Όλιβερ Μπέρμαν, κλήθηκε από την ιταλική ομάδα εν όψει της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών το μεσημέρι της Παρασκευής (8/3).

Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Βρετανός πιλότος τερμάτισε στην 11η θέση, ενώ στον αγώνα του Σαββάτου (9/3) βρέθηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον. Όπως ήταν φυσικό ο Μπέρμαν αναδείχθηκε ως ο «οδηγός της ημέρας» στο GP της Σαουδικής Αραβίας.

Ενώ ο Μπέρμαν αναμένει ότι ο Σάινθ θα επιστρέψει στη δράση στο γκραν πρι της Αυστραλίας και θα συνεχίσει την σεζόν του στη Formula 2 με την Prema, αναγνώρισε ότι αυτή ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι ικανός να αγωνιστεί στη F1 στο μέλλον.

«Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, διότι δεν νομίζω ότι θα είμαι στη F1 για το υπόλοιπο της χρονιάς. Αυτός ήταν ο στόχος μου, να κάνω μια σπουδαία εμφάνιση αυτό το διήμερο. Νομίζω ότι έκανα αξιοπρεπή δουλειά, οπότε είναι εντάξει. Μόνο αυτό μπορώ να κάνω, να συνεχίσω να πιέζω στη F2 και να έχω τα δάκτυλά μου σταυρωμένα», ανέφερε αρχικά.

Ο Βρετανός έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει έξι δοκιμές FP1 για τη Haas κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2024, ξεκινώντας από την Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα τον Μάιο, σε μια συμφωνία που αναμενόταν να είναι μέρος της αξιολόγησης και της οντισιόν του στην F1 για να ενταχθεί στην ομάδα των ΗΠΑ από το 2025.

Τόσο τα συμβόλαιο του Κέβιν Μάγκνουσεν όσο και του Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Haas λήγουν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

«Έχω να κάνω πολλές ελεύθερες δοκιμές με τη Haas φέτος, οπότε ανυπομονώ να χτίσω μια καλή σχέση μαζί τους και να συγκεντρώσω περισσότερα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο. Ελπίζω ότι θα ανοίξει μια πόρτα, αυτό θα ήταν φανταστικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξήγησε πως εξελίχθηκε το πρώτο GP της καριέρας του, λέγοντας: «Το αυτοκίνητο πετούσε σήμερα οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Αλλά νομίζω ότι εκτελέσαμε καθαρά τον αγώνα, χωρίς λάθη, κι αυτό είναι ακριβώς ό,τι αποζητούσαμε οπότε είμαι χαρούμενος με την απόδοσή μου», κατέληξε.