Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας

Εκκίνηση γκραν πρι Σαουδικής Αραβίας

i

©Red Bull Content Pool

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:20 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 10.03.2024

Δείτε τους πίνακες βαθμολογίας για οδηγούς και ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα Formula 1, έπειτα από τον περίπατο του Μαξ Φερστάπεν στο GP της Σαουδικής Αραβίας.

Από πολύ νωρίς ο Μαξ Φερστάπεν δείχνει ότι κι εφέτος θα είναι το απόλυτο φαβορί για τον 4ο διαδοχικό τίτλο του στη Formula 1.

Ο Ολλανδός της Red Bull, μετά το «ποδαρικό»... με το δεξί στο 2024 στο Μπαχρέιν, έκανε το 2Χ2 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, περνώντας πρώτος την καρό σημαία και στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, η Red Bull έκανε το 1-2 και στον αγώνα, καθώς ο Σέρχιο Πέρες τερμάτισε πίσω από τον Ολλανδό ομόσταυλό του, ενώ στο πόντιουμ ανέβηκε για πρώτη φορά εφέτος ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari. 

Τον πρώτο του βαθμό για φέτος πήρε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ανεβάζοντας τη Haas στην 6η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, και τον εαυτό του στην 11η θέση, πίσω από τον Λανς Στρολ της Aston Martin, ο οποίος εγκατέλειψε από τον σημερινό αγώνα.

Με τους πιλότους της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις να τερματίζουν στην 4η κι 8η θέση της τελικής κατάταξης, αντίστοιχα, η βρετανική ομάδα βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, προσπερνώντας τη Mercedes.

Δείτε τις βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP της Σαουδικής Αραβίας:

Tags: