Ο Φερστάπεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από τη Red Bull

Μαξ Φερστάπεν και Χέλμουτ Μάρκο

i

©Red Bul Content Pool

Ο Φερστάπεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχώρησής του από τη Red Bull

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει προειδοποιήσει ότι το μέλλον του στη Red Bull θα μπορούσε να εξαρτηθεί από τη μοίρα του συμβούλου των «ταύρων», Χέλμουτ Μάρκο.

Στη Σαουδική Αραβία προέκυψε την Παρασκευή (8/3) ότι ο Χέλμουτ Μάρκο κινδυνεύει να ανασταλεί από τη Red Bull εν μέσω νέας έρευνας για πρόσφατες διαρροές στα μέσα ενημέρωσης.

Είναι κατανοητό ότι η αυστριακή εταιρεία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την απρεπή συμπεριφορά της επικεφαλής της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ κυκλοφόρησαν στους δημοσιογράφους.

Ενώ ο Μάρκο παραμένει απασχολούμενος στη Red Bull και βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF ότι υπήρχε πιθανότητα να τεθεί σε αναστολή από τη Δευτέρα και να απουσιάζει από το γκραν πρι της Αυστραλίας αυτού του μήνα. «Η θεωρητική πιθανότητα πάντα υφίσταται», ανέφερε.

Όμως, καθώς οι εξελίξεις στην υπόθεση Χόρνερ φαίνεται να απέχουν, τώρα ο Μαξ Φερστάπεν έχει κλιμακώσει περαιτέρω τα πράγματα δηλώνοντας ότι δεν θα δεχτεί τον Μάρκο να είναι εκτός ομάδας. Είχε ειπωθεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες ότι το συμβόλαιο του Ολλανδού έχει μια ρήτρα που θα του επέτρεπε να μείνει ελεύθερος αν έφευγε ο Αυστριακός, και τώρα αποκάλυψε ότι έχει πει στην ομάδα ότι το μέλλον του εξαρτάται από το τι θα συμβεί.

Μιλώντας μετά την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στην πίστα της Τζέντα για το αν η μοίρα του Μάρκο θα μπορούσε να επηρεάσει το δικό του μέλλον, ο Φερστάπεν είπε: «Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Χέλμουτ και σε όσα πετύχαμε μαζί. Η αφοσίωσή μου σε εκείνον είναι πολύ μεγάλη, και πάντα την εξέφραζα σε όλους στην ομάδα, σε όλους που βρίσκονται ψηλά, ότι είναι πολύ σημαντικός στη διαδικασία μου για τις λήψεις αποφάσεων πάντα, για το μέλλον όσο και εντός της ομάδας. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει στην ομάδα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φυσικά διότι είναι ομαδική η προσπάθειά μας».

Και συνέχισε: «Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους ανθρώπους-κλειδιά ενωμένους διότι αισθάνομαι πως αν πέσει ένας τόσο σημαντικός πυλώνας, τότε δεν θα είναι καλό και για τη δική μου κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που έχω πει και στην ομάδα. Οπότε σίγουρα, για μένα, ο Χέλμουτ πρέπει να μείνει.

Έχει χτίσει αυτή την ομάδα μαζί με τον Ντίτριχ (Μάτεσιτζ) από την πρώτη μέρα. Και ήταν πάντοτε πιστός στην ομάδα, σε όλους εδώ, για να διασφαλίσει πως όλοι όσοι είναι εδώ από την πρώτη μέρα θα κρατούσαν τις θέσεις τους.

Είναι πολύ σημαντικό να του αποδώσουμε τον σεβασμό που του αρμόζει για όλα όσα έχει κάνει. Κι αυτό φτάνει, και πάλι, στην πίστη και στην ακεραιότητα. Οπότε ναι, σίγουρα, είναι σημαντικό να παραμείνει μέλος της ομάδας, και για μένα επίσης», κατέληξε.