Φερστάπεν: «Είναι τρελό το πόσο γρήγορα οδηγούμε στην Τζέντα, ένιωσα περίπου όπως στο γύρο που απέτυχα να κάνω το 2021»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Φερστάπεν: «Είναι τρελό το πόσο γρήγορα οδηγούμε στην Τζέντα, ένιωσα περίπου όπως στο γύρο που απέτυχα να κάνω το 2021»

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:21 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 08.03.2024

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την κατάκτηση της πολ ποζίσιον στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε και τη δεύτερη pole position της νέας σεζόν στη Formula 1. Ο Ολλανδός της Red Bull σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση και στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε σχετικά με το πώς έζησε τις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα της Τζέντα.

«Ήταν μια πολύ καλή ημέρα. Βελτιώσαμε από εχθές το μονοθέσιο κι αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση να επιτεθώ περισσότερο στις στροφές υψηλής ταχύτητας. Το πόσο θα πιέσεις στο όριο σε αυτή την πίστα εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση που έχεις. Σήμερα ένιωσα πολύ άνετα με το μονοθέσιο. Είναι τρελό το πόσο γρήγορα οδηγούμε στην Τζέντα.

Μετά την πρώτη προσπάθεια στο Q3 ήμουν πολύ χαρούμενος. Ένιωσα περίπου όπως στο γύρο που απέτυχα να κάνω το 2021. Αλλά τον ολοκλήρωσα. Διασκέδασα πολύ το γύρο μου και το μονοθέσιο είναι πολύ ωραίο στην οδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός ρωτήθηκε για το τι περιμένει στον αυριανό αγώνα: «Όπως έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, έχουν γίνει πολλοί τρελοί αγώνες. Πολλά μπορούν να συμβούν. Ο κόσμος λέει πως είναι αγώνας ενός pit-stop, είναι εύκολος, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είμαι αισιόδοξος πως το μονοθέσιό μας θα λειτουργήσει καλά στον αγώνα».