Ο Φερστάπεν διέλυσε τα χρονόμετρα και πήρε την πολ ποζίσιον στην Τζέντα

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν διέλυσε τα χρονόμετρα και πήρε την πολ ποζίσιον στην Τζέντα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:21 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:01 - 08.03.2024

Με έναν εκπληκτικό γύρο, ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την πολ ποζίσιον του GP της Σαουδικής Αραβίας με διαφορά 3 δεκάτων από τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ.

Οι δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές του 2024 στη Formula 1 και το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας αναμενόταν να είναι μία ανταγωνιστική διαδικασία.

Ωστόσο η διαδικασία εξελίχθηκε σε ακόμα μία άνετη επικράτηση του Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος είχε κατακτήσει και την πολ ποζίσιον στο εναρκτήριο GP της σεζόν στο Μπαχρέιν. Ο πιλότος της Red Bull θα εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid στον αγώνα του Σαββάτου (9/3).

Στη 2η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, ενώ την τελική τριάδα έκλεισε η έτερη Red Bull του Σέρχιο Πέρες.

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με κάποιες διαφορές σε σχέση με ότι είχαμε δει την προηγούμενη εβδομάδα στην πίστα του Σακχίρ. Συγκεκριμένα στο τιμόνι της Ferrari δεν βρισκόταν ο Κάρλος Σάινθ, καθώς διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τη θέση του Ισπανού πήρε ο νεαρός Όλιβερ Μπέρμαν για το υπόλοιπο τριήμερο.

Επίσης μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο παρουσία του Γκουάνγιου Ζου στην πίστα της Τζέντα. Ο Κινέζος της Kick Sauber είχε ένα σφοδρό ατύχημα στα τρίτα δοκιμαστικά όταν έχασε το έλεγχο του μονοθέσιου και προσέκρουσε με δύναμη στις μπαριέρες.

Οι οδηγοί σταδιακά έκαναν την εμφάνισή τους στην πίστα, κάποιοι διαδικαστικά, προκειμένου να κάνουν τον καλύτερο δυνατό χρόνο που θα τους βάλει στο Q2. Ταχύτερος στο πρώτο σκέλος ήταν η Red Bull του Μαξ Φερστάπεν, ενώ στη 2η θέση βρέθηκε ο Λανς Στρολ της Aston Martin, ο οποίος κατέγραψε έναν εντυπωσιακό χρόνο.

Αντίθετα αυτοί που αποκλείστηκαν ήταν οι: Γκουάνγιου Ζου (Kick Sauber), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Εστεμπάν Οκόν (Alpine), Πιέρ Γκασλί (Alpine) και Λόγκαν Σάρτζεντ (Williams).

Στο δεύτερο σκέλος, οι διαφορές ήταν πολύ μικρές ανάμεσα στους οδηγούς. Ωστόσο η κόκκινη σημαία δεν έλειψε από τη διαδικασία. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas είδε το μονοθέσιό του να μένει ακινητοποιημένο στην άκρη της πίστας λόγω μηχανικής βλάβης.

Όταν οι οδηγοί μπήκαν ξανά στην πίστα, ο Φερστάπεν σημείωσε τον πρώτο χρόνο, με τον Φερνάντο Αλόνσο να ακολουθεί στη 2η θέση και τον Λιούις Χάμιλτον να βρίσκεται στη 10η θέση.

Εκτός συνέχειας έμειναν οι: Όλιβερ Μπέρμαν (Ferrari), Άλεξ Άλμπον (Williams), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas).

Με την έναρξη του τρίτου σκέλους, ο Φερστάπεν ανέβηκε στην κορυφή των χρόνων, εκεί που παρέμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Έτσι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε την δεύτερη πολ ποζίσιον για φέτος, μετά από αυτή του Μπαχρέιν.

Στη πρώτη σειρά εκκίνησης για τον Σαββατιάτικο αγώνα μαζί με τον Ολλανδό θα βρίσκεται ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull.

Ακολούθησαν οι: Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Λάντο Νόρις (McLaren), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λιούις Χαμιλτον (Mercedes), Γιούκι Τσουνόντα (RB) και Λανς Στρολ (Aston Martin).

Ο αγώνας του Σαββάτου (9/3) στην πίστα της Τζέντα είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: