Ταχύτερος ο Φερστάπεν στις τρίτες δοκιμές της Τζέντα, στον τοίχο ο Ζου

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Ταχύτερος ο Φερστάπεν στις τρίτες δοκιμές της Τζέντα, στον τοίχο ο Ζου

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:55 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 08.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις τρίτες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας.

Η ημέρα των δεύτερων κατατακτήριων δοκιμών της Formula 1 στο 2024 έφτασε, με τη δράση να έχει ως… αφετηρία το FP3 του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ομάδες και οδηγοί έκαναν την τελευταία τους πρόβα, με το πρόγραμμά τους να περιλαμβάνει αξιολόγηση στο στήσιμο των μονοθεσίων για το υπόλοιπο τριήμερο.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο 1:28,412. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε στη 2η θέση για μόλις 0,196 δευτερόλεπτα τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari.

Στη 3η θέση κατετάγη ο Σέρχιο Πέρες με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, ωστόσο η διαφορά του με τον Φερστάπεν ήταν στο μισό δευτερόλεπτο.

Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes βρέθηκε στη 4η θέση τη τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Λάντο Νόρις της McLaren για μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Οι δύο πιλότοι της Aston Matin, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ τερμάτισαν στη 6η και 7η θέση των χρόνων αντίστοιχα. Ο Όσκαρ Πιάστρι με τη δεύτερη McLaren ήταν στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Όλιβερ Μπέρμαν (Ferrari).

Ο τελευταίος αντικατέστησε τον Κάρλος Σάινθ για το υπόλοιπο τριήμερο, καθώς διεγνώσθη με σκωληκοειδίτιδα και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας. Συγκεκριμένα ο Γκουάνγιου Ζου της Kick Sauber είχε έξοδο στη στροφή 7 και προσέκρουσε στις εξωτερικός μπαριέρες της στροφής 8. Ο Κινέζος οδηγός βγήκε από το μονοθέσιο χωρίς να έχει υποστεί κανένα τραυματισμό.

Η δράση στην πίστα της Τζέντα συνεχίζεται με τις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: