Ο Φερστάπεν ταχύτερος για δύο δέκατα από τον Αλόνσο στις πρώτες δοκιμές της Τζέντα

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull Content Pool

Ο Φερστάπεν ταχύτερος για δύο δέκατα από τον Αλόνσο στις πρώτες δοκιμές της Τζέντα

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:24 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 07.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Σαουδικής Αραβίας, αφήνοντας πίσω του για μόλις δύο δέκατα τον Φερνάντο Αλόνσο.

Το δεύτερο αγωνιστικό τριήμερο στη φετινή σεζόν στη Formula 1 ξεκίνησε, με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος τη προηγούμενη εβδομάδα είχε επικρατήσει με άνεση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Ο πιλότος της Red Bull με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο 1:29,659, κάνοντας ένα ανταγωνιστικό γύρο.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, ενώ στη 3η θέση κατετάγη η έτερη Red Bull του Σέρχιο Πέρες.

Πίσω από τον Μεξικάνο, ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος ήταν για 0,280 δευτερόλεπτα, μακριά από τον χρόνο του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι δύο πιλότοι της Scuderia Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ βρέθηκαν στην 5η και 6η θέση των χρόνων αντίστοιχα.

Ο Λάντο Νόρις με τη McLaren πλασαρίστηκε στην 7η θέση της τελικής κατάταξης, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes είδε το πέσιμο της καρό σημαίας να τον βρίσκει στην 8η θέση.

Στην 9η θέση βρέθηκε ο Λανς Στρολ της Aston Martin, με τον Καναδό να έχει επαφή με τη μπαριέρα της στροφής 21, νωρίς στη διαδικασία. Την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Άλεξ Άλμπον με τη Williams.

Πολλοί οδηγοί στην πρώτη περίοδο δοκιμών αντιμετώπισαν προβλήματα με το κυκλοφοριακό, αλλά ακόμα και με πλαστικές σακούλες που πλανιόντουσαν στην πίστα.

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται στη πίστα της Τζέντα με τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για τις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: