Κανονικά στα πρώτα δοκιμαστικά της Σαουδικής Αραβίας ο Σάινθ παρά το πρόβλημα υγείας του

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Κανονικά στα πρώτα δοκιμαστικά της Σαουδικής Αραβίας ο Σάινθ παρά το πρόβλημα υγείας του

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:49 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:50 - 07.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari θα αγωνιστεί κανονικά στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, παρά το πρόβλημα υγείας που έχει από τη Τετάρτη (6/3).

Ο Κάρλος Σάινθ, ξεκίνησε το πρωτάθλημα Formula 1 του 2024 με ένα δυνατό τερματισμό στο βάθρο στο Μπαχρέιν το περασμένο Σαββατοκύριακο, πίσω από τα μονοθέσια της Red Bull των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες.

Ωστόσο το τριήμερο στη Σαουδική Αραβία για τον οδηγό της Ferrari δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο, καθώς την Τετάρτη (6/3) ένιωσε αδιαθεσία και η συμμετοχή του στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές ήταν αμφίβολη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Corriere della Sera», ο Ισπανός υπέφερε από ένα θέμα που σχετίζεται με τα τρόφιμα.

Ο Σάινθ δεν θα είναι στο 100%, αλλά θα« σφίξει τα δόντια» του και αναμένεται να είναι πίσω από το τιμόνι της SF-24, αργότερα την Πέμπτη (7/3) για τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές στην πίστα της Τζέντα.

Πριν από ένα χρόνο, ο Φερστάπεν αντιμετώπισε το ίδιο θέμα. Ο Ολλανδός πρωταθλητής έχασε επίσης τις πρώτες δοκιμές λόγω εντερικού προβλήματος και στη συνέχεια τερμάτισε το GP στη 2η θέση πίσω από τον Πέρες.

Πάντως για παν ενδεχόμενο, ο εφεδρικός οδηγός της Scuderia, Όλιβερ Μπέρμαν, είναι έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο του Ισπανού πιλότου σε περίπτωση που χρειαστεί.