Νέες εξελίξεις στη Red Bull, στην πόρτα της εξόδου ο Χέλμουτ Μάρκο

Χέλμουτ Μάρκο

i

©Red Bull Content Pool

Νέες εξελίξεις στη Red Bull, στην πόρτα της εξόδου ο Χέλμουτ Μάρκο

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο έκανε γνωστό -σύμφωνα με το motorsport.com- ότι μπορεί να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ομάδα, καθώς ερευνάται για διαρροές προς τον Τύπο που έλαβαν χώρα μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Χόρνερ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο «στρατόπεδο» της Red Bull, μία εβδομάδα μετά την έναρξη της νέας σεζόν στη Formula 1.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, ο σύμβουλος της αυστριακής ομάδας, Χέλμουτ Μάρκο υπόκειται σε έρευνα από τη Red Bull σχετικά με διάφορες διαρροές στοιχείων στον Τύπο που έχουν λάβει χώρα από τότε που αποκαλύφθηκε ότι ο Κρίστιαν Χόρνερ ήταν υπό διερεύνηση από τους «ταύρους».

Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και δεν έχει βγει συμπέρασμα σχετικά με το εάν ο Μάρκο παραβίασε καθόλου το πρωτόκολλο της ομάδας. Ωστόσο, εάν κριθεί ένοχος ότι έδωσε στη δημοσιότητα εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης, τότε είναι πιθανό να υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο Μάρκο παραδέχθηκε στον αυστριακό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF ότι υπάρχει πιθανότητα να απουσιάζει από τον επόμενο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Αυστραλία.

«Θα το πω ως εξής: είναι δύσκολο να κρίνω ή για να το πω καλύτερα, στην τελική θα αποφασίσω εγώ για τον εαυτό μου το τι θα κάνω. Η θεωρητική πιθανότητα να μην είμαι στην Αυστραλία υπάρχει. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα. Αυτό που θέλω είναι ηρεμία εντός της ομάδας. Το πρωτάθλημα έχει 24 αγώνες και θα είναι δύσκολο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη Red Bull να αρχίζει να ερευνά βαθύτερα τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ο Μάρκο ήρθε να αποκαλύψει πως και η Honda ζητούσε επίσης απαντήσεις για το τι συνέβαινε σε σχέση με την έρευνα. Θυμίζουμε πως ο ιαπωνικός κολοσσός είναι ο κατασκευαστής των μονάδων ισχύος που δίνουν «ζωή» στα μονοθέσια των Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες.

«Πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα, αλλά η Honda θέλει μια ξεκάθαρη ανακοίνωση για το τι πραγματικά συνέβη. Το πιο σημαντικό όμως είναι να επιστρέψουμε στα αγωνιστικά δρώμενα και η ομάδα να επικεντρωθεί στο τι είναι πιο σημαντικό», δήλωσε.

Η κατάσταση γύρω από τον Μάρκο είναι σημαντική επειδή έχει αποδειχθεί τις τελευταίες ημέρες ότι η παρουσία του στην ομάδα θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για το μέλλον του ίδιου του Μαξ Φερστάπεν. Λέγεται ότι υπάρχει μια ρήτρα στο συμβόλαιο του Ολλανδού που θα του επέτρεπε να φύγει εάν αποχωρήσει ο Μάρκο- γι' αυτό ο Αυστριακός πιστεύει ότι είναι κομβικής σημασίας να διευθετηθεί σύντομα η κατάσταση.

«Ο Μαξ είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Δεν υπάρχει άλλος πιο γρήγορος οδηγός αυτή τη στιγμή. Αν τον χάναμε από την ομάδα θα ήταν μια τρομερή απώλεια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί μηχανικοί που δουλεύουν πολύ σκληρά για τον Μαξ. Είναι απόλυτα λογικό και ξεκάθαρο πως ο Φερστάπεν είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος της Red Bull Racing», πρόσθεσε ο Μάρκο.