Φερστάπεν: «Δεν είναι το ιδανικό να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο stint, όμως αναγκαστήκαμε»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Red Bull

Φερστάπεν: «Δεν είναι το ιδανικό να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο stint, όμως αναγκαστήκαμε»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:30 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 10.03.2024

Προβληματισμένος με το μεγάλο stint από την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας έως τον τερματισμό ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, μετά την επικράτησή του στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Η κυριαρχία τους δεν «έσπασε» ούτε στην Τζέντα. Ο Μαξ Φερστάπεν είδε πρώτος την καρό σημαία στο γκραν πρι στη Σαουδική Αραβία επαναλαμβάνοντας το «έργο» του Μπαχρέιν. Ο Ολλανδός πιλότος έκανε το 2/2 στη φετινή σεζόν στη Formula 1 με τη Red Bull να επαναλαμβάνει το 1-2.

«Ήταν σε γενικές γραμμές ένα φανταστικό τριήμερο, τόσο για την ομάδα όσο και για μένα προσωπικά. Ένιωθα πολύ καλά με το μονοθέσιο. Το τελευταίο stint κράτησε περισσότερο από όσο θα θέλαμε, όμως με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας ήταν κάτι που έπρεπε να κάνουμε.

Στους τελευταίους γύρους απέναντι στα αργά μονοθέσια είχαμε χαμηλή πρόσφυση με τα κρύα ελαστικά, όμως είχαμε καλό ρυθμό και μπορούσαμε να διαχειριστούμε τον αγώνα», ανέφερε αρχικά ο Ολλανδός.

Για τις δυσκολίες του να κάνει τόσους πολλούς γύρους με μία γόμα ελαστικών, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Δεν είναι το ιδανικό να κάνεις ένα τόσο μεγάλο stint με ελαστικά σκληρής γόμας, όμως αναγκαστήκαμε. Ειδικά σε μια τέτοια πίστα, με στροφές υψηλής ταχύτητας, αν τα ελαστικά βγουν από το "παράθυρο ιδανικής λειτουργίας τους", η κατάσταση γίνεται λίγο δύσκολη. Γενικά είναι μία δύσκολη πίστα για τους οδηγούς, με αρκετά G, είναι μία από τις απαιτητικές του πρωταθλήματος».