Λεκλέρ: «Με βοήθησε το DRS, αλλά συνολικά είχα πολύ καλή αίσθηση»

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Λεκλέρ: «Με βοήθησε το DRS, αλλά συνολικά είχα πολύ καλή αίσθηση»

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:35 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 01:05 - 10.03.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ στις πρώτες του δηλώσεις, μετά το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας ήταν χαρούμενος με το πρώτο του βάθρο στη σεζόν.

Ο Σαρλ Λεκλέρ είχε ένα καλό αγώνα στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, καθώς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τη Ferrari.

Ο Μονεγάσκος εκκίνησε από τη 2η θέση του grid, όμως η ταχύτητα της SF024 δεν του επέτρεψε να απειλήσει τους δύο πιλότους της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες, οι οποίοι έκαναν ξανά το 1-2.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Λεκλέρ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι πήρε το πρώτο του βάθρο στη φετινή σεζόν της Formula 1.

«Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, έκανα και τον ταχύτερο γύρο στο τέλος. Με βοήθησε το DRS, αλλά συνολικά είχα πολύ καλή αίσθηση. Ήταν ένας βαρετός αγώνας γιατί η Red Bull ήταν πολύ γρήγορη και πίσω είχαμε μεγάλη διαφορά. Κατακτήσαμε το μέγιστο αριθμό βαθμών που ήταν εφικτό. Αυτός ήταν ο στόχος και είναι φοβερό που το πετύχαμε» ανέφερε αρχικά.

Ερωτηθείς για το πόσο καταπονημένος ήταν μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, ο Λεκλέρ τόνισε: «Ήταν ένα βήμα προς το καλύτερο ο φετινός αγώνας. Δεν ξέρω ακριβώς το γιατί έγινε αυτό, ίσως γιατί ήμουν περισσότερο μόνος μου στην πίστα. Είναι μια από τις πίστες που σε καταπονούν περισσότερο σωματικά. Ειδικά τον αυχένα, με όλες αυτές τις στροφές υψηλής ταχύτητας. Είναι μια δύσκολη πίστα αλλά και διασκεδαστική»