Ο Πέρες κινδυνεύει με αποκλεισμό

Σέρχιο Πέρες

i

©Red Bull Content Pool

Ο Πέρες κινδυνεύει με αποκλεισμό

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:58 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 14.03.2024

Ο Σέρχιο Πέρες έχει μόλις 4 βαθμούς στην αγωνιστική του άδεια, μετά την ποινή πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε στο γκραν πρι της Τζέντα. Μάλιστα ο Μεξικάνος κινδυνεύει με αποκλεισμό από ένα GP εφόσον συνεχίσει να δέχεται ποινές στους επόμενους αγώνες.

Η σεζόν της Formula 1 δεν ξεκίνησε άσχημα για τον Σέρχιο Πέρες. Είναι ακόμα πολύ πίσω από τον ομόσταβλό του, Μαξ Φερστάπεν, αλλά έχει πετύχει δύο δεύτερες θέσεις στους πρώτους αγώνες, που είναι το ελάχιστο που του ζητά η ομάδα.

Ακόμα κι έτσι, ο Μεξικανός δεν είναι τόσο κυρίαρχος απέναντι στις Ferrari που είναι η δεύτερη ομάδα και δεν μπορεί να χάσει πολλούς βαθμούς, γιατί με το μονοθέσιο που έχει απαιτείται να είναι δεύτερος.

Στο γκραν πρι της Τζέντα, ο Πέρες έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για τη μη ασφαλή επιστροφή του στη «fast lane» των pits και λίγο έλειψε να έχει επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Πέρα από την ποινή των πέντε δευτερολέπτων, η FIA πρόσθεσε έναν ακόμη βαθμό ποινής στην αγωνιστική άδεια του Πέρες. Αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς και με 12, θα χάσει ένα γκραν πρι.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι οκτώ βαθμοί που έχει αυτή τη στιγμή ο Πέρες στην αγωνιστική άδεια του έχουν όλοι συγκεντρωθεί από το γκραν πρι της Σιγκαπούρης τον περασμένο Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα λήξουν για μεγάλο μέρος της σεζόν. Ο 34χρονος δεν πρέπει να μαζέψει 4 βαθμούς ποινής στους επομένους 15 αγώνες.

Σε περίπτωση που ο Πέρες δεχθεί αποκλεισμό από ένα GP της φετινής σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Red Bull θα έχει την επιλογή να τον αντικαταστήσει. Δύο εκ των υποψηφίων είναι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο και ο Γιόυκι Τσουνόντα της RB (θυγατρική ομάδα της Red Bull).