Η υπάλληλος της Red Bull απευθύνθηκε στη FIA για την υπόθεση Χόρνερ

Κρίστιαν Χόρνερ

i

©Red Bull

Η υπάλληλος της Red Bull απευθύνθηκε στη FIA για την υπόθεση Χόρνερ

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:00 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:03 - 18.03.2024

Σύμφωνα με το BBC, η υπάλληλος της Red Bull απευθύνθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIA, μετά την απόρριψη της καταγγελίας της από την αυστριακή ομάδα περί «απρεπούς συμπεριφοράς» του Κρίστιαν Χόρνερ.

Η υπάλληλος που κατηγόρησε τον επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, για ανάρμοστη συμπεριφορά άσκησε έφεση κατά της απόφασης που έλαβε η έρευνα για τους ισχυρισμούς, η οποία είχε απορρίψει την καταγγελία.

Η απόφαση της υπαλλήλου να μην αφήσει το θέμα να «πέσει» θα φέρει ξανά τη Red Bull και τον Χόρνερ στο προσκήνιο. Ο Βρετανός αρνιόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε κατηγορία, ωστόσο η έφεση κατά των πορισμάτων της έρευνας θα αναζωπυρώσει τη διαμάχη που κυριαρχεί στη Formula 1 για περισσότερες από έξι εβδομάδες.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ώρες προτού ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο του γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας, η υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull.

Σύμφωνα με το BBC, η πρώτη γνωστοποίηση του θέματος στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIA έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2024, υπό τον φόβο ότι η Red Bull θα προσπαθήσει να «σκουπίσει» το θέμα κάτω από το χαλί.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε στις 6 Μαρτίου αναφερόταν στην πρώτη και προειδοποίησε ότι ο πληροφοριοδότης θα ενημερώσει στη συνέχεια τα μέσα ενημέρωσης.

Σε δήλωσή της, η FIA αναφέρει: «Οι έρευνες και οι καταγγελίες διαχειρίζονται από τον αρμόδιο αξιωματικό συμμόρφωσης και, όπου κρίνεται απαραίτητο, από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Και τα δύο σώματα λειτουργούν αυτόνομα, εξασφαλίζοντας αυστηρή εμπιστευτικότητα καθ' όλη τη διαδικασία».

Εκπρόσωπος της αυστριακής ομάδας δήλωσε ότι η Red Bull δεν έχει ενημερωθεί για την καταγγελία και προτίμησε να μη σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.