Ο Νόρις «άνοιξε το χορό» στο επεισοδιακό FP1 του GP της Αυστραλίας

Λάντο Νόρις

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Ο Νόρις «άνοιξε το χορό» στο επεισοδιακό FP1 του GP της Αυστραλίας

Άγγελος Φραγκισκάτος 04:56 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 05:14 - 22.03.2024

O Λάντο Νόρις της McLaren ήταν ταχύτερος στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο σιρκουί του Άλμπερτ Παρκ.

Το τρίτο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε. Το FP1 του γκραν πρι της Αυστραλίας ολοκληρώθηκε, σε μία διαδικασία που στιγματίστηκε από το συμβάν του Άλεξ Άλμπον στις μπαριέρες της στροφής 7.

Ταχύτερος μετά το πρώτο 60λεπτο του τριημέρου ήταν ο Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός οδηγός της McLaren με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο 1:18,564 κάνοντας έναν εξαιρετικά γρήγορο γύρο. 

Πίσω του ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, με τον Ολλανδό στη τελευταία του προσπάθεια να καταγράφει το 1:18,582, ενώ στη 3η θέση κατετάγη ο Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes.

Στη 4η θέση βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ με το πρώτο μονοθέσιο της Ferrari, μπροστά από τον Γιούκι Τσουνόντα της RB.

Ο Σέρχιο Πέρες της Red Bull ακολούθησε στην 6η θέση των χρόνων, ενώ στην 7η ήταν ο Λανς Στρολ με την Aston Martin AMR23.

Στην 8η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Κάρλος Σάινθ, ο οποίος επέστρεψε στο τιμόνι της Scuderia, μετά από την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας που υπεβλήθη στο γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας.

Στην 9η θέση ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Όσκαρ Πιάστρι με τη δεύτερη McLaren.

Τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στη Μελβούρνη στιγματίστηκαν από το ατύχημα του Άλεξ Άμπον. Ο πιλότος της Williams έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στο κερμπ της στροφής 7, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην FW46.

Επίσης έξοδο είχαν και οι: Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και Τζορτζ Ράσελ (Mercedes).

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται με τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP της Αυστραλίας να είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 7:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: