Φερστάπεν: «Η σημερινή πολ ήταν μη αναμενόμενη»

Μαξ Φερστάπεν

i

©Photo by Mark Thompson/Getty Images

Φερστάπεν: «Η σημερινή πολ ήταν μη αναμενόμενη»

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:14 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 23.03.2024

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν περίμενε ότι θα βρεθεί στην κορυφή των κατατακτήριων του GP της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι «η σημερινή πολ ήταν μη αναμενόμενη».

Ο Μαξ Φερστάπεν παρέμεινε ανίκητος στη φετινή σεζόν της Formula 1 και στις τρίτες δοκιμές κατάταξης της φετινής χρονιάς, κατακτώντας την πολ ποζίσιον για το γκραν πρι της Αυστραλίας.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με δύο γρήγορους γύρους στο τέλος του τρίτου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών εξασφάλισε την πρωτιά στο grid του αγώνα της Κυριακής (24/3, 06:00).

Ο Ολλανδός πιλότος στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έδειξε σαν να μην περίμενε ότι θα βρεθεί στην κορυφή, λέγοντας:

«Θα έλεγα ότι η σημερινή πολ ήταν μη αναμενόμενη, όμως είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μας στο Q3. Ένιωσα πολύ καλά και στους δύο γύρους που έκανα, ήταν απολαυστικοί.

Ήταν ένα δύσκολο διήμερο μέχρι στιγμής για εμάς, όμως τα καταφέραμε στο τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό», ανέφερε αρχικά ο πιλότος της Red Bull.

Για το αν θα καταφέρει να κρατήσει πίσω του τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari Μαξ Φερστάπεν δήλωσε: «Η Ferrari δείχνει πολύ γρήγορη και σε ρυθμό αγώνα. Οπότε υπάρχει ένα ερωτηματικό ενόψει του αγώνα της Κυριακής, αλλά αυτό είναι που κάνει συναρπαστική τη Formula 1. Θα διαπιστώσουμε τι ισχύει στον αγώνα», κατέληξε.