Στη λίστα της Red Bull ο Σάινθ

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Στη λίστα της Red Bull ο Σάινθ

Ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μελλοντικής συνεργασίας με τον Κάρλος Σάινθ.

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν της Formula 1, όμως ήδη η φετινή «Silly Season» έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Η Red Bull έχει συμβόλαιο με τον Μαξ Φερστάπεν για την επόμενη χρονιά, όμως ο Σέρχιο Πέρες «μάχεται» ώστε να διατηρήσει τη θέση του και για την επόμενη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο για τον Μεξικανό οδηγό, καθώς η αυστριακή ομάδα είναι πολύ πιθανό να τον αντικαταστήσει με κάποιον άλλον. Ένας από τους «μνηστήρες» για αυτή τη θέση είναι ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα πήρε μία σπουδαία νίκη στο γκραν πρι της Αυστραλίας.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε τον Ισπανό πιλότο στην ομάδα του και είπε: «Με βάση την απόδοσή του, δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα για το μέλλον. Ο αγώνας του Πέρες στην Αυστραλία περιορίστηκε από έλλειψη κάθετης δύναμης λόγω ζημιάς στο πάτωμα.

Ο “Τσέκο” έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν και δεν βιαζόμαστε απεγνωσμένα. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό δίδυμο στη Red Bull Racing και αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως να κοιτάξουμε εκτός της λίστας οδηγών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Σάινθ σχολίασε ότι η νίκη του στο GP της Αυστραλίας «δε βλάπτει» την προσπάθειά του να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ομάδων για την επόμενη χρονιά, προσθέτοντας: «Είμαι ακόμα χωρίς δουλειά για την επόμενη χρονιά. Οπότε, υποθέτω ότι αυτό θα με βοηθήσει. Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πάνω-κάτω τι είμαι ικανός να κάνω. Αγωνίζομαι για τον εαυτό μου. Αγωνίζομαι για να συνεχίσω να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι μπορώ να κερδίζω όποτε έχω ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο και όποτε υπάρχει η ευκαιρία να κερδίσω σε ένα Σαββατοκύριακο».

«Δεν αγωνίζομαι για να αποδείξω κάτι στους επικεφαλής των ομάδων ή στον κόσμο την αξία μου. Αγωνίζομαι για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αν μου δοθεί ένα μονοθέσιο, μπορώ να τα καταφέρω και να είμαι ανταγωνιστικός. Αυτή είναι η νοοτροπία και η προσέγγιση που έχω και θα συνεχίσω να έχω για το υπόλοιπο της χρονιάς», κατέληξε.