Χάμιλτον: «Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν της καριέρας μου...»

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Χάμιλτον: «Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν της καριέρας μου...»

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:30 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:31 - 24.03.2024

Ο Λιούις Χάμιλτον εμφανίστηκε φανερά απογοητευμένος με το ξεκίνημα του στη φετινή σεζόν της Formula 1.

Φανερά απογοητευμένος με την εξέλιξη που είχε το το Grand Prix της Αυστραλίας τόσο για εκείνον όσο και για τη Mercedes εμφανίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον.

Ο 39χρονος πιλότος της γερμανικής ομάδας δεν μπόρεσε να τερματίσει, καθώς εγκατέλειψε στον 17ο γύρο λόγω βλάβης στην μονάδα ισχύος, ενώ και ο ομόσταυλος του, Τζορτζ Ράσελ, είχε ατύχημα λίγο πριν το φινάλε και εγκατέλειψε κι εκείνος.

Μετά το τέλος του αγώνα στο Albert Park, ο Χάμιλτον παραχώρησε δηλώσεις στα Μέσα και τόνισε ότι αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν στην καριέρα του. Θυμίζουμε πως στους πρώτους τρεις αγώνες της χρονιάς μετρά μία 7η θέση, μία 9η και μία εγκατάλειψη, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στη 10η θέση της βαθμολογίας με μόλις οκτώ πόντους.

«Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σε μια σεζόν που είχα ποτέ. Είναι χειρότερο από το 2009. Είναι σκληρό για την ψυχολογία, για όλους στην ομάδα όταν έχει γίνει τόση δουλειά τον χειμώνα. Μπαίνεις ενθουσιασμένος, με κίνητρο, με τη νοοτροπία ότι θα παλέψεις για νίκες, και αυτό δεν ισχύει.

Τότε σκέφτεσαι "Εντάξει, ίσως πάω για δεύτερος ή τρίτος" και ούτε αυτό ισχύει και πέφτει ακόμα πιο κάτω. Είναι προκλητικό. Συνεχίζω να εμπνέομαι από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει και συνεχίζω να κάνω την προσπάθειά μου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής.