Ηρθε το mega scooter Kymco AK 550 Premium (vid)

Ανανεωμένο σε εμφάνιση και τεχνολογία το Kymco AK 550 Premium

i

©Kymco

Ηρθε το mega scooter Kymco AK 550 Premium (vid)

Δημήτρης Μπαλής 17:06 - 16.05.2023

Το μοναδικό με αδρανειακή μονάδα μέτρησης και Cornering ABS.

Πληθαίνει η γκάμα των mega scooter και με την παρουσία στην αγορά του νέου Kymco AK 550 Premium, το οποίο διαθέτει ξεχωριστά χαρακτηριστικά προκειμένου να το καταστήσουν πλήρως ανταγωνιστικό στην αγορά.

Η εμφάνιση έχει αλλάξει σε σχέση με τον προκάτοχό του, για την επίτευξη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή, που μειώνει και την κατανάλωση. Σε συνδυασμό με μια νέα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προσφέρει καλύτερη προστασία του αναβάτη αλλά και σημαντική μείωση του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες.

Tο AK 550 Premium φέρει οριζόντιας διάταξης δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα E5 των 550κ.εκ. (2ΕΕΚ - 8V), που αποδίδει 51hp και προσφέρει τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 160 χλμ./ώρα. Η τελική μετάδοση έχει αποκτήσει έναν νέο ιμάντα (Belt-drive), ο οποίος εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή, οικονομία καυσίμου, μειωμένο θόρυβο λειτουργίας και χαμηλότερες απαιτήσεις στη συντήρηση.

Τώρα, ως προς τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά, εφοδιάζεται με αδρανειακή μονάδα μέτρησης, Cornering ABS, Cruise Control, Traction Control, Riding Modes, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σύστημα Keyless 3ης γενιάς, θερμαινόμενα γκριπ, ηλεκτρονικό κλείδωμα τιμονιού καθώς και το πλέον εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων Noodoe.

Η αδρανειακή μονάδα μέτρησης ΙΜU (Inertia Measurement Unit) συνεργάζεται με το εξελιγμένο σύστημα πέδησης AIBS (Advanced Intelligent Braking System) και ενσωματώνει –μεταξύ άλλων- τη λειτουργία Cornering ABS, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στον κόσμο των scooter. Στο εσωτερικό της βρίσκονται επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια που καταγράφουν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο όχημα (κλίσεις, επιταχύνσεις, φρεναρίσματα κλπ) σε 6 άξονες. Όλα τα δεδομένα περνούν μέσα από έναν επεξεργαστή, ο οποίος στη συνέχεια δίνει τις ανάλογες εντολές στα συστήματα ασφαλείας και προσαρμόζει τη διαχείριση της ισχύος. Αξίζει να σημειώσω ότι η τεχνολογία προέρχεται από τον κόσμο των μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων.

Η νέα ναυαρχίδα της Kymco διατίθεται στη χώρας μας με τιμή 11.990 ευρώ και καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων.

Tags: